Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sıradan İnsan

Sıradan İnsan
 

Büyük bir çoğunluğumuza “Yaşamdaki hedefleriniz nelerdir.? Nasıl biri olmak istersiniz?” gibi sorular sorulduğunda genelde kariyer sahibi, zengin, tanınan ya da diğer adıyla şöhret sahibi gibi nitelendirmeler de bulunuruz.

Pek çok kişinin isteği tanınan ve zengin bir insan olabilmek…. Ağzımızla söyleyemesek bile kalbimizde yatan en büyük hayallerden biri de budur.

Tanınmak…Kim bilir belki güzeldir. Ama olaya birde başka boyuttan bakalım.

Siz ya da aileniz ya da ailenizden bazı bireyler herkes tarafından bilinen ve tanınan kişiler olsun.

Gittiğiniz yerilerde karşılaştığınız kişiler size apayrı bir ilgi göstermekte

Çevrenizde “Ah canımmm, Bir tanemmm “diyen vıcık vıcık riyakarlık,yapaylık kokan bir sürü kişi. Büyük bir çoğunluğu sizin yada bulunduğunuz konumdan dolayı size karşı içten görünme yarışına kapılmış.

Atacağınız her adımdan önce iki kat daha fazla düşünmek zorunda hissetmektesiniz kendinizi…. Çünkü yaptığınız, yapacağınız herhangi bir yanlış hareket, söyleyeceğiniz sözün gerek size gerekse ailenize çığ gibi büyüyerek geri döneceğini bilmektesiniz.

Riyakar, ikiyüzlü, yapmacık dolu kişiler tarafından adeta kuşatma altına alınmışsınız Nefes alamamaktasınız Sahte mutluluk çığlıklarından, iltifatlardan gerçekleri görmenize izin verilmemekte. .

Sizi seven, değer veren kişiler bu yapay, sahte sahne ışıklarından yanınıza ulaşamamakta. Ya da siz onlarla istediğiniz gibi zaman geçirmemektesiniz.

Yine çevrenizdeki pek çok kişi kraldan fazla kralcı tanımına uygun şekilde hareket etmekte. Pek çok kişi size gıpta ile bakarken aynı zamanda kayıp düşmenizi ve yaptığınız yanlış bir hareket, söz den dolayı gözden düşmenizi için için istemekte.

Sizi kandırmaya kendi samimiyetlerine sizi inandırmaya çalışan kişilerin aslında sırf ününüzden yararlandığını bilip buruk bir şekilde gülmektesiniz.

Bu böylece sürüp gitmekte,

Hangisi daha güzel ve anlamlıdır sizce? Tanınan, bilinen biri ya da öyle bir kişinin yakını olmanın dayanılmaz ağırlığını bir ömür boyu taşımak mı? Yoksa çoğu zaman küçümsediğimiz, hor gördüğümüz sıradan insan olarak yaşamanın ruhumuza vereceği huzur ve mutluluğu hissetmek mi?

Başkalarının bu konudaki seçimlerini, isteklerini bilemem ama ben seçimimi sade ve sıradan insan olmaktan yana kullanırım.

var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-7006964-1"); pageTracker._trackPageview(); } catch(err) {}

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..