Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '12

 
Kategori
Futbol
 

Sırat köprüsünde bir yalnız adam "Tayfur Havutçu"

Sırat köprüsünde bir yalnız adam "Tayfur Havutçu"
 

Normal olarak sezon bitti. TFF'nin zorlama ve dayatmalarla hayata geçirdiği Süper Final'de bu hafta sonu başlayacak.

Süper Final'e dördüncü giren Beşiktaş iki hafta önce beklenen bir değişiklikle Carlos Carvalhal ile yolları ayırarak Tayfur Havutçu'ya koltuğu emanet etti.

Beşiktaş'ın bu sezon başına gelenler herhalde 110 yıllık mazisinde gelmemiştir. Kaptanı olmayan bir geminin okyanusta sürüklenmesi misali Beşiktaş'ta bütün sezon sürüklendi durdu.

En nihayetinde Fikret Orman'ın başkan olmasıyla yönetimdeki kaos sona erse de kulübün lokomotifi futbol takımı için o kaos hala devam ediyor. Tayfur'u teknik direktör yapmakta ilk icraatlarından biri oldu yeni yönetimin.

Tayfur Ne yapar Ne yapamaz ?

Açıkcası kendisi hemen konuya ilişkin düşüncesini ortaya koydu "Elimde sihirli değnek yok.". Yani diyor ki takımın kötü olduğunu bende biliyorum, ama bunu hemen düzeltecek bir çarem yok.

Sezon başında bu transferleri yapan Tayfur Havutçu olmuştu. Carlos kendini bir anda takımın başında buldu. Bir yere kadar geldi. Ordan sonra da gerek yönetimsel problemler gerekse kendi zaafiyetleri Tayfur'u yeniden takımın başına getirdi.

Tayfur Hoca Karabük maçıyla başladığı ikinci dönemde işlerin hiçde kolay olmadığını anlamıştır. Takımın ruhsuz, isteksiz ve dağılmış görüntüsünü toplamak mevcut oyuncu kadrosu ile mümkün olmayacağı daha ilk maçta göründü. 

Eldeki oyuncu kadrosu Tayfur Hoca'nın işini kolaylaştıracak bir kadro değil.  Kaliteli ama sorumsuz oyuncular kadar Beşiktaş'ın formasına yakışmayacak oyuncuların bir arada bulunduğu kadro istekleri yerine getirmekten çok uzak.

6 maçlık Süper Final serüveni Tayfur için rüştünü ispatlama maçları olacak. Her ne kadar sözleşmesi gelecek sene içinde olsa, Beşiktaş taraftarı o sabrını çoktan kaybetmiş durumda. Bu açıdan Tayfur başarı için çok çalışacaktır ama kadro buna izin verecek midir ? Önümüzdeki haftalar da görürüz.

Gelecek sezon çok zor olacak

Tayfur Havutçu gibi antrenörlüğünün ilk yıllarını geçiren biri için mevcut kadronun zorluklarını yukarda yazdım.

Siz istediğiniz kadar en iyi sistemle sahaya çıktığınızı düşünün yine de kaderiniz sahada oynayan oyuncuların ayaklarına kalmış durumda. Tayfur Hoca içinde durum hiç farklı değil. Eğer Tayfur'a yardımcı olacak oyuncularla yeni bir kadro oluşturulmazsa gelecek sezon da bu sezondan farklı olmayacak.

Bu sezon içinde bazı oyuncuların yetersizlikleri olmasaydı; muhtemelen Carvalhal 6 7 puan fazla toplayabilirdi ve takımın başında kalabilirdi.

Eğer Beşiktaş yönetimi gerçekten Tayfur'u Beşiktaş'ın geleceği olarak görüyorlarsa bu kadroyu oluşturmak zorundalar. Kaliteli ve tecrübeli oyunculardan oluşacak kadro Tayfur'un taktiklerine uyum sağlarsa Tayfur için işler çok kolaylaşacaktır.

Bu kadroyu oluşturmak Beşiktaş'ın mali yapısında ne kadar mümkün olacak bilinmez ama kadroda yapılması muhtemel değişiklikler mutlaka mutlaka kaliteli ve tecrübeli oyuncular üzerinden yapılmalıdır. Hiç kimse Tayfur Havutçu'dan mucize beklemesin. Tayfur Havutçu'da oyuncu seçiminde rekabetçi bir kadro oluşturmayı hedeflesin. Bu sezon başında yaptığı transfer yanlışlarına bir daha düşmesin.

Beşiktaş Taraftarı Küskün

Yönetimde Tayfur'un kredisi olabilir ama Beşiktaş taraftarının içinde bulunduğu durum pek de başarısızlığa müsammaha gösterecek halde değil. 16 senedir gelen başarısızlıklar her yıl tekrarlanan senaryolar sonucunda Beşiktaş taraftarı takımına küstü. Dört bin kombine satılması, orjinal ürün satışındaki azalma (Hoş Kartal Yuvalarının hali içler acısı), tribün desteğinin yok olması gibi bir çok negatif olgu başarısızlıkların sonucudur. Eğer Beşiktaş taraftarı yeniden tribüne gelecekse bunu sağlayacak olan yönetim ve Tayfur Havutçu'nun oluşturacağı kadronun elde edeceği başarılardır. Eğer taraftar kadroya inanmazsa bu küskünlük uzar gider.

Sonuç olarak artık bomba Tayfur Havutçu'nun kucağında. Büyük takımlar elde ettikleri başarılarla büyük takım olarak anılırlar. Başarınız yoksa eski ve köklü bir kulüp olarak anılırsınız. Dünyada ve Türkiye'de örnekleri mevcuttur. Beşiktaş'ta büyük takım olgusunu kaybetmeden bir an önce başarılar elde etmelidir.

 
Toplam blog
: 106
: 1591
Kayıt tarihi
: 11.07.11
 
 

Metin ve haber yazarı ..