Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Şirince ve Kıyamet

Şirince  ve Kıyamet
 

Şirince'den bir görünüş...


Son günlerde Şirince köyünün adı medyada fazlasıyla yer aldı. Şirince’nin asıl nüfusu 570 ve 300 rakımlı  bir tepenin üzerinde kurulmuştur. Efes yakınlarında Meryem Ana’ya yakın görünümü ilgi çekici doğal yapısıyla antik bir köydür. Kırmızı şarabıyla ünlüdür. İyiden iyeye medyada reklamı bile yapıldı… Televizyonun hangi kanalını açarsanız Şirince ile ilgili  bir haber bulmanız olasıdır. Gazeteler de yazıyorlar. Güya 21 Aralık’ta kıyamet kopacak diye… Hz. İsa’nın yer yüzene geleceğine inanlar var… Keşke Hz. İsa yer yüzene bir gelse, bu katliamlar, bu cinayetler, bu savaşlar bir bitse… Baksanıza en uygar ülkeler arasında bulanan Amerika’da iki gün önce Amerikalı bir serseri ABD'li etik bir aileden  gelen yüksek tabakadan zengin  Adam  Lanza  adını taşıyan  bir serseri, hem de en üst düzeyde yaşayan bir bunak tarafından bir okula yaptığı  yaylım ateşi sonucu 27 insanı öldürüyor. Bunların içinde katilin öğretmen annesi ve annesinin bulunduğu okulda 6-7 yaşlarında  20  minik öğrenciler vardır. Tabi bir intihar sonucu kendisi de geberdi ya…

Bu vahşetle ilgili ABD Başkanı  Barack Obama'nın  yaptığı bir konuşmada gözyaşlarını tutamıyordu…. ve bitkin annelerin ve babaların acılarını paylaşıyordu. Bizler de bir insan olarak üzüldük.. Ne yazı ki giden çocuklar bir daha geri gelmediler. Bu da Amerika’da bir kıyametin kopması demektir.  Güya Hz. İsa’ da 21 Aralık’ta yeryüzüne inecekmiş öyle diyorlar. Şirince’de köyünde hazırlıklar yapılıyor. Onun için yazılanlarla söyleyenlerle Şirince Köyü Hitler ( Gözde ) oldu ve TWİTTER / hitler arasına girdi bile.   

Aldığımız bilgi ve haberlere göre dünyanın dört bir yanından insanlar Maya takviminin sona erdiği 2012'yi karşılamak için buraya geliyorlar. 2012'nin efsane gezegen Marduk’un dünyadaki yaşamı sona erdireceği yıl olacağına inananların sayısı bir hayli fazla. “Beklenen kıyamet” koptuğunda tüm felaketlerden korunacak bölgelerden birinin Türkiye’de olduğuna dair inanç da yaygın kabul görüyor.

21 Aralık günü Şirince’ye yaklaşık 100 bin kişinin geleceği tahmin ediliyor. Bu hesaplar sözde Maya Takvimine göre yapılıyor.  Köyde, oteller ise şimdiden tam doluluğa ulaştı. Şirince’de yaklaşık yatak kapasitesinin 400 olması ise kalacak yer sıkıntısını beraberinde getiriyor. Şirince’deki otel ve pansiyonların yetersizliği nedeniyle köylüler ve işletmecilerin çadır kurmasına ise jandarmanın güvenlik gerekçesiyle izin vermeyeceği öğrenildi. Şirince’deki köylülerin de yoğunluktan istifade etmek amacıyla evlerini 500 Euro karşılığında kiraya verdikleri konuşuluyor. Esnaf ise kalabalığın büyük sıkıntı doğuracağı noktasında birleşiyor.

“Mavi Enerji Grubu” olarak nitelendiren bir grup, 21 Aralık 2012’de sonlanan Maya takvimine dayanan inanışları çerçevesinde, kıyametten yeryüzünde sadece Şirince ile Fransa’nın güneyindeki Bugarach Köyü’nün etkilenmeyeceğini düşünüyor. Kehanete göre Hz. İsa’nın 22 Aralık 2012’de İzmir Selçuk’un en güzel köylerinden biri olan Şirince’ye geleceğine inanılıyor.

Geçen gün Kültür Ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay’la yapılan bir konuşmada: Ertuğrul Günay Şunları söylüyor: Bizim inançlarımıza ve bilimsel verilere göre 21 Aralık’ta kıyamet kopacağı gibi bir düşünce yok ama bu vesileyle insanlar akın akın güzel bir bölgeyi  ( Şirince )’yi görmek istiyorsa buyursunlar hoş gelirler”dedikten sonra sözlerine şunları da ekledi:  “ Biz Turizm açısından efsaneleri destekleriz. Tanıtımı katkı yapıyorlar. Şirince isminin Türkiye’de değil, dünya’da duyulmasını sağlıyor.

Bu insanları hoş görmeli ve hoş karşılamalıyız. 22 Aralık’ta burada herkes güzel bir kahvaltı yapmalı, bunda Şirince için güzel bir fırsattır. Şirince Esnafı bu günü iyice değerlendirmelidir. Ayrıca Bakandan Esnafa bir Fiyat uyarısı, çağrısı da yapıldı. Ertuğrul Günay yaşanan bu gelişmenin ilerisi için bir gelenek haline geleceğine inanıyorum. Bu 21 Aralık geleneğine dönüşebilir. Şirince Esnafından rica edeceğim, herhangi abartı fiyat yükselme ve kötü ürün ikram etme gibi bir olumsuzluğa kendilerini kaptırmasını diliyorum” dedi…

Diyanetin açıklamasına göre:

" Maya takvimine göre kıyametin 21 Aralık’da kopacağı öne sürülürken, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, kıyametin kopma belirtilerinin büyük ve küçük olmak üzere iki kategoride olduğunu bildirdi.

Kurul, "Kıyametin ne zaman kopacağı tamamen Allah’ın bilgisi dahilindedir. Dolayısıyla müminler için önemli olan kıyametin ne zaman kopacağı değil, bir gün mutlaka bunun gerçekleşeceğine inanmak ve ahiret hayatı için hazırlıklı olmaktır. 10 büyük alamet gerçekleşmeden kıyamet kopmaz" açıklamasını yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinin ’Dini sorular’ bölümündeki sorular üzerine yayınlanan fetvada, kıyametin ne zaman kopacağının bilinmemediği, Hz. Muhammed’in kıyamet zamanına ilişkin bazı önemli olay ve belirtiler hakkında açıklamalarda bulunduğu belirtildi. Din İşleri Yüksek Kurulu, bu konuda şunları açıkladı:

"Bu işaretler büyük ve küçük olmak üzere iki kategoride gösterilmiştir. Kıyametin küçük alametleri olarak, din ve inanç hakkında bilgisizliğin yaygınlaşması, içkinin çokça içilmesi, fitne, öldürme ve kargaşanın çoğalması, maddi refahla birlikte kanaatsizlik ve nankörlüğün artması, Allah rızası yerine çıkar ve menfaatlerin ön plana çıkması gibi olayları saymak mümkündür. Büyük alametler ise, şu hadiste bildirilmiştir: ’On alamet meydana gelmedikçe kıyamet kopmaz. Deccal’ın çıkışı, Hz. İsa’nın yeryüzüne inmesi, Ye’cuc ve Me’cucun çıkışı, Dabbetü’l Arz’ın çıkışı, güneşin batıdan doğması, doğuda, batıda ve Arap yarımadasında meydana gelmek üzere yerin batışı, duman ve insanları mahşer yerine sürecek olan ve Aden çukurundan çıkan bir ateşin zuhuru.’ Bu hadiste geçen alametlerin bir kısmı aynı zamanda Kuran’da da muhtelif ayetlerde yer almaktadır."

21 Aralık’ta kıyamet kopmayacaktır. İran, Irak, Suriye İsrail ve Filistin de kavga ve bunalımlar devam edecektir. Özellikle Türkiye’de kanın durmasını ve Somali’de çocuklar aç kalmasın diyorum. … Haydi, hayırlısı olsun, Şirince esnafına bol kazançlar diyorum.

Not: foto. İnternetten alınmıştır.

 

 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..