Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Şirinler sosyalist olabilir mi?

Şirinler sosyalist olabilir mi?
 

Şirinler köyünde para kullanan kimseyi gördünüz mü şimdiye kadar hiç? Para kullanılmaz evet, ama herkes kendine gerekli olan şeyleri bedava edinir. Tembel şirin bile hiç bir iş yapmadığı halde bütün şirinlerle aynı standartlarda yaşamaktadır(tembellik hakkı).. Şirin çileği tarlaları sadece bir şirine ait değildir, bütün şirinler bu tarlada hak sahibidir.

Şirinler köyünde bir tek bile ibadethane bulunmaz.. Ne kilise, ne havra, ne camii..

Şirin babanın takkesi komunizmin sembolü olan kızıl renklidir ve sakalları da Karl Marx sakalı şeklindedir.

Şirinler çizgifilminin yaratıcısı Peyo, sosyalisttir. Şirinleri ortaya çıkardığı zaman iki kutuplu bir dünya vardı. Bir tarafta ABD diğer tarafta SSCB. Sosyalist olan Peyo, yaptığı çizgifilmle bir mesaj vermek ve emperyalist Amerika'ya karsı bu yolla propaganda yapmak istemiştir..

Şirinler çizgifilminde , şirinler sosyalist olan SSCB'yi , Gargamel ise emperyalist olan ABD'yi temsil eder.. Düşünsenize, Gargamel , bütün bölümler boyunca şirinlerden altın yapmaya calısmıyor mu?
Gargamel'in kedisi Azman ise (orjinalindeki adı Azrail'dir bu kedinin) ABD'nin peşinden ayrılmayan küçük ülkeleri sembolize eder.
Ayrıca şirinlerin İngilizce yazılımı Smurf'tur, bunada socialist men under red flag diyenler var.

Bana gelen bir mail. Hani şu elden ele dolaşan mailler varya, onlardan. Yazanın kim olduğunu bilmiyorum bu maili, ama hazırlayanın gerçekten eline sağlık. Keşke bilsyedim de adını burda söyleseydim ya da bu blog u o oluşturmuş olsaydı. Beni bir konuda daha bilgilendirdi. Ben de daha çok kişinin bilgilenmesi için blog oluşturmak istedim.

Bu maili okuduktan sonra çok sevdiğim ve çocukluğumun sevgilisi olan bu sevimli kahramanlara ilgim daha bir attı.

Gerçekten öyle ama...Sosyalist bir ülkede olması gereken her şey Şirinler Köyü'nde mevcut. Ve çizgi filmde de Şirinler hep huzur dolu. Çünkü Gargamel ve Azman haricinde bir dertleri yok. Sosyalizmi anlamak isteyen biri, sanırım bu çizgi filmi izlese ne olduğunu hemen anlayacaktır.

Peyo'nun zekasına hayran kalmamak da elde değil.Bence mükmmel bir propaganda yöntemi. Zaten çizgi filmin tutulması da ne kadar mükemmel olduğunun bir göstergesi.

Keşke bende o küçük Şirinler Köyü'nde yaşayan o küçük, mavi, sevimli kahramanlardan biri olabilseydim...

 
Toplam blog
: 10
: 1351
Kayıt tarihi
: 26.07.07
 
 

1987 Kiğı doğumluyum. Selçuk Üniversitesi Pazarlama bölümünü bitirdim. İstanbul Kartal'da oturuyorum..