Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '08

 
Kategori
İnternet
 

Sırtından vurdular...

Sırtından vurdular...
 

Mühendisleri, Google'ı sırtından vurdu.


Google'dan ayrılan mühendisler, Cuil adında bir arama motoru kurdu. Cuil, Google'ın üç katı sayfa listelediğini ve daha güvenli olduğunu iddia ediyor. Oldukça büyük iddialarla dünya basınında gündeme oturan Cuil’in tasarımı da Google’dan farklı. Google ile aynı sistemi kullandığını zannediyorum. Sistem derken, yazılımsal içerik.

Eski Google mühendisleri Anna Patterson ve eşi Tom Castello, Google'dan önce BEA Systems'in Ar-Ge bölümüne çeki düzen vermiş olan Russell Power ve eBay'in arama motoru ile AltaVista'nın yapımında çalışmış olan Louis Monier, Cuil isimli iddialı bir arama motoruyla Google'ı sırtından vurdu. "Cuil" sözcüğünün "cool" ("havalı") diye okunması gerekiyormuş. Bu isim dahi, ne kadar iddialı olduklarını açıklamaya yetiyor gibi.

Bir süre önce Wikipedia tarafından da rakip ilan edilen Google, bunları aldırıyor mu dersiniz. Ben sanmıyorum. Yine dünyaca ünlü ve en çok kullanılan arama motoru niteliğinde olan Google, durmadan yoluna devam ediyor. Onlarca eklenti ile kitlesini büyülten Google, arama motoru olmaktan dahi çıktı. Daha birkaç yıl önce mail servisine başlayan Google’ın bugün milyonlarca üyesi var.

Cuil’in en büyük iddiası ise 120 milyar siteyi listelediğini belirtmesi.

İddiaların ne olacağını, zaman gösterecek…

Her sene onlarca arama motoru sitesi açılıyor. Ancak hiçbiri bu kadar duyulmamıştı. Bu da Google sayesinde oldu. Ancak ‘120 milyar’ sitenin barındığı doğruysa(ki muhtemelen de öyle), bu seferki gerçekten dişli rakip. Ancak en kötüsü, rakibi yaratan da Google’ın kendisi oldu. İş dünyası bu, normal bir durum.

Başka bir makalemde görüşmek üzere…

Saygılar, sevgiler…


 
Toplam blog
: 89
: 3439
Kayıt tarihi
: 10.11.07
 
 

Tesekkurler ..