Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '15

 
Kategori
Deneme
 

Şişmanlık kusurdur, aşağalamama adına hoş göreceğimize eleştirip disipline sokalım

Şişmanlık kusurdur, aşağalamama adına hoş göreceğimize eleştirip disipline sokalım
 

Kendi yer salkımı âleme verir talkımı durumu olmasın, birisi de ben isem çoğumuzun görüntüsünü bozan şişmanlığı ortadan kaldırmalıyız. Yazık ya, güzel güzel adamlar kadınlar olacağımıza sokaklarda dobiş dobiş dolaşıyoruz. Hani elimiz yüzümüz de olmasa uzaktan bizi başka şey sanacaklar.

Sen bu değilsin, görünüşün bu değil. Aynı senin yaşında fakat normal kilosunda birine bak. Şişman olmasan öyle olacaksın. Artı elin yüzün düzgünse ondan daha güzel olacaksın. Bırakın sağlığı mağlığı, görünüşünüzü değiştireceksiniz.

Kişilere ne anlatsak boş, görünüşlerine alışmışlar, görünüşleri onlara normal geliyor. Bunun sebebi bizleriz. Şişman insanları aşağılamama adına hoş görüyoruz, üzerlerinde bir baskı olmuyor. Kader de değil, imkânsız da (tıbbi zorluklar hariç) Onları eleştirerek disipline sokmalıyız.

Kendiliğinden insanlar bir şey yapmıyorlar. Bazı konularda onları zorlamak/dürtmek gerekiyor. Okullarda abuk sabuk şeyler okutuluyor. Çocuklara gençlere küçüklükten başlayıp normal kilo ve bu kiloda kalma disiplini/bilgisi verilmeli. İnsanlar kaç kilonun normal kilo olduğunu bile bilmiyorlar. Normal kilonun üzerindeki halleri  hayatın normal durumları sanıyorlar.

Eğer normal kilonuza gelirseniz görünüşünüz %50 değişiyor. Görünüşünü %50 daha iyi neyle ve nasıl değiştirebilirsin? Hâşâ Allah yeniden yaratsa yine olmaz belki. Kiloluysan vücudunun güzellikleri işe yaramıyor. 80 kiloluk dobiş (kısa boylu olduğu için) Zehra genç ve dinç vücuduna bakıp taş gibi kadınım diyor ama elbette yanılıyor. Görüntü çok önemli. Teniniz ve endamınız ne kadar güzel olursa olsun kiloluysanız şekliniz bozuk oluyor. Gençlik bile bunu düzeltemiyor. Atlas libas giyseniz şekilsiz vücudunuz şekle girmiyor.

Bunu nasıl yapacağınızı söylemeyeceğim, sadece yapmanız gerekiyor diyeceğim. Kerim Korkut düzenlerinde kişiler normal kiloda olmaya zorlanır. Çünkü biz biliyoruz ki insanlar kendiliklerinden bir şey yapmazlar. Zaten kilolu olan yetişkinler biraz zor da (çünkü insanların hayatını koş, yürü, spor salonu, diyet yap diye sıkıntıya sokmak istemiyoruz) yeni doğumdan başlayarak çocukları ve gençleri normal kilo disiplinine sokacağız. Yani bireylerde kilo kontrolü sağlanacak. Herkes kilosunda olacak. Ölçü belli: Boyunuzun 1 metreden arta kalanı sizin normal kilonuzdur. 3 kilo eksik olsun, 5 kilo fazla olsun yok. Çünkü 1 kilo bile sizin güzelliğinizi etkiliyor. Örneğin 1.65 boyundaysanız kilonuzun 65 olması gerekir.

Ben niye şişmanlık yüzünden çirkin görüneyim ya. Bir de şişman da olsa güzel diyenler var. Gençlikten kaynaklı. Eli yüzü güzel. Niye normal kilosuna gelse de Saba melikesi gibi olsa. Ben çirkinim. Bu çirkinliğimle sokaktaki insanların yarısını beğenmiyorum. Aşağılamama adına (özel hayatıdır ne isterse onu yapar diyerek) sizi bu halinizle hoş görenler dostunuz değil. Arkanızdan neler konuşuyorlar bir bilseniz. Şimdi çoğunuz kilo yüzünden çirkinsiniz. Normal kilonuza geldiğiniz zaman hepiniz güzel olacaksınız. Sigara yasağı diyorlar; asıl şişmanlık yasak edilmeli. Kilom yüzünden bambaşka biriyim. Kerim Korkut düzenlerinde (hemen olacak demiyorum ama) belli bir süre sonunda bütün herkes normal kilosunda olacak.

Böyle şey olur mu ya. İnsanlar kilo almışlar. Şekilleri bozulmuş. Güzellikleri kaybolmuş, hayatları kâbusa dönmüş devlet insanları kendi haline bırakmış. 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..