Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Sivas Fatihi Ulubatlı İbrahim

Sivas Fatihi Ulubatlı İbrahim
 

One minute! One minute!


Davos fatihi Erdoğan'dan sonra yeni bir fatihimiz var: Sivassporlu İbrahim. Sivasspor, Galatasaray'ı eleyerek büyük bir başarı elde etmiş, futbolcular, tribünler, teknik heyet sevinç içinde. Ancak sevincin ortasına bayrak diken İbrahim, neredeyse maçın önüne geçiyor..

Bunun 2. bayrak olayı olarak nitelendirilmesi mümkün değil, zira bir tanesi tamamen futbolun içinde, bir taraftarlık simgesi olmuş bir olay, Souness Kadıköy'de stadın ortasına bayrak dikince, 'biz burayı fethettik' demek istemişti. Çok büyük bir futbol olayıydı, onun ne kadar önemli olduğunu uzun yıllardır Kadıköy'de maç kazanamayan Galatasaray taraftarı hissediyordur. Ancak bu 2. bayrak olayının 1. bayrak olayı ile alakası yok, Filistin bayrağı ne alaka ile stadın tam ortasına giriyor, anlamış değilim.

Futbolcu da etten kemikten meydana gelir, futbolcu insanlığını kenara atsın demek haddimiz değil, eğer Filistinliler'e destek vermek istiyorsa, formasından bir mesaj verebilir, tıpkı Kanoute'nin yapıp da ceza aldığı gibi. Ya da röportajında fırsat bulup savaşı kınadığını söyleyebilir. Ancak başka bir ülkenin bayrağını kendi sahasına dikmek, hele de kendi takımında İsrail'li bir futbolcu varken, futbolla politikayı karıştırmak olmaz, artık çorba yapmak olur. Çok merak ediyorum, Kanoute'ye ceza verilmişken, Federasyon İbrahim'e ceza vermeye cesaret edebilecek mi? Yoksa İbrahim'in alnından öpüp ödüllendirecek mi, bu şov kokan hareketi?

Bu bayrağın anlamı nedir? Filistin - İsrail savaşında, Filistin'i destekliyorum mu demek? Filistin halkı sadece stadımızı değil gönlümüzü de fethetti mi demek? Ben özünde Filistinliyim mi demek, ne demek? Keşke ülkemiz her savaşta, ölen her insan için aynı duyarlılığı gösterebilse, ancak bu olayın başbakanımızın Davos fatihi olmasından hemen sonraya denk gelmesi düşündürücü..

Futbolla alakalı bir yazı olmadı, okuyuculardan özür diliyorum. Ama bu olayın da futbolla alakası yok sanırım..

Sivasspor'u Galatasaray gibi bu sene UEFA Kupası'nda bile Avrupalı rakiplerine nadiren yenilmiş bir takıma 10 günde yaptığı 3 maçta da yenilmediği için kutluyorum. Sivasspor bu mücadele gücüyle, bu kazanma hırsıyla, bu rakipten korkmayan felsefesiyle her şeyin en iyisini hakediyor.

 
Toplam blog
: 55
: 969
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

29 yaşındayım. İTÜ Tekstil Mühendisliği mezunuyum. Evliyim. Çocukluğumdan beri futbol gönüllüsüyüm. ..