Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Sivas Katliamı'nı unutmayanlar Başbağlar'ı da unutmasınlar

Sivas Katliamı'nı unutmayanlar Başbağlar'ı da unutmasınlar
 

1993 yılında Sivas'ta Derin devletin organize ettiği bu katliamla Aleviler ve Sünniler, Sağcılar ve Solcular, Kürtler ve Türkler arasında ciddi bir kırılma noktası oluşturan Sivas katliamı yerel halkın kışkırtılmasıyla gerçekleştirildi.

33 insan yok yere yanarak can verdi. Bu katliamda ölenler ekseriyetle Alevi, Kürt kökenli ve sol görüşlü insanlardı.

Bu katliama karşılık bir öç alındı. Bu öç hiç bir zaman yeterince öne çıkarılmadı.

Bu öç, PKK'nın o dönemde jakoben Alevi ve Kürtçü kanadının Erzincan'ın Sünni ve İslami değerlerini milliyetçi mezhepçi değerlerin üzerinde tutan Başbağlar köyüne girerek SİVAS'LA hiç bir alakası olmayan 33 tane masum kadın çocuk ve yaşlıyı öldürdüler.

Bugün TV ekranlarında ve basında hatta sosyal medya'da Sivas Katliamı'nı unutmayacağız diye slogan atan ve yazanlar dillerine Başbağları asla almıyorlar.

Sivas'ı unutmayın tamam fakat neden Başbağlar katliamını unutturmak istiyorsunuz?

Ülkemizde Alevi Sünni, sağcı ve solcu, Türk ve Kürt ayrımlarının altını çizen ne kadar çok cinayet işlenirse halkımızın ülkesiyle bir ve bütün olabilmesi okadar zordur.

Eski yöntemler iflas etmiştir. Aristocu teorinin Büyük İskender'de pratikliği olan halkı küçük parçalara böl, birbirine kışkırt ama devlete yakın tuttur zihniyetini güden derin devlet kafasının ürünlerine yenilenler ve bu GLADIO oyununu görmeyenler bu söylediklerimden asla birşey anlamazlar.

Aziz Nesin o dönemde yapmış olduğu Peygamber ve İslam aleyhindeki hakarete varan kışkırtıcı sözleri yerel halkın ayaklanmasına yetmiştir.

Aziz Nesin neyin peşindeydi? Aslında derin devlet yapılanması içinde önemli sübaplardan biri olduğuna yönelik iddiaların doğru olmadığına inanmak istiyorum, zira yazdığı bir çok değerli eserler de mevcut. Yazar kişiliğide ortada.

Bununla beraber Sivas gibi ülkemizde bulunan tüm etnik ve mezhepsel unsurların merkezinde bu türlü konuşmalar yapmak neyin kafasıydı?

Bunun bir deprem oluşturacağı aklından geçmiyor muydu?

Sivası unutmayanların zerre kadar adaleti ve insanlığı varsa Bağbağları'da unutmasınlar.

Türkiye'de aklı başında her insan, Sivas'ta da Başbağlarda'da neler olduğunu iyi bilmekte, bugün sadece tek yönlü olarak başlatılan Trend Maymunluğunu akıllı adil insanlar yapmıyor ama Başbağların acısınıda Sivas'ın yangınınıda yüreğinin ta derinliklerinde hissetmekte.

İnsani ve adil olan budur sadece kendi ölüsüne ağlayan faşizm insani ve adil değildir.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..