Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '13

 
Kategori
İnançlar
 

Tevhid'in Paradigmaları. Tevhit, Hayatın Dualizmini anlamlı şekilde nasıl ve niçin toplar?

Tevhid'in Paradigmaları. Tevhit, Hayatın Dualizmini anlamlı şekilde nasıl ve niçin toplar?
 

"Kabe'nin Hayat Şifreleri - Sembollerin Dili" adlı son kitabımdan alıntı.


İslam'ın kelime olarak SLM kökünden Selam'dan geldiğini biliyoruz. Selam, barış ve huzur anlamına gelmekte. İslam'ın inancı olduğunu iddia eden biz Müslümanlar bunu neyin üzerine oturtmaktayız. 

İslam inancının barış (selam) inacı olmasını sağlayan unsur Tevhit'in hayatı anlamlandırırken dağınık gibi duran dualist maddenin diyalektik mananın adaletle ve ahlakla toplanmasını büyük bir sorumluluk bilinciyle yapmasından kaynaklanmaktadır.

İnsanın içinde zıt gibi duran elementler pişmiş(Hava Ateş) çamur(Toprak Su) kendi içinde dağılmasını Tevhidin prensipleriyle toplar. Kibirli(Havalı) ve Öfkeli(Ateşli) birinin kendini yanlışa götürecek işler işlemesine bu engel olur. Yine Cimri (Toprakçı) ve Irkçı (SU-Döl olduğunu görme ve atacı bakma) olgusuda huzursuzluklarımızın kaynağıdır.

Kendi bünyemizde var olan bu zıtlıkların anlamlı toplanması nasıl olacak?

Hayatımızı oluşturan dört elementin (kibir, cimrilik, öfkeli zulm ve şehvetli aldatmalar, ırkçı atacı geçmiş nostaljisi) olumsuzluklarının sarmalamasından kaynaklanan sıkıntıları düze çıkartmak için Tevhit ne yapar ?

Bu soruların kuşkusuz cevabını vermek için Tevhit kelimesi olan "La İlahe İlla Allah'ın" karşılıklarını okumamız gerekmekte.

LA İLAHE, Kibre, Cimriliğe, Fahşanın, Faşizme giden yollara reddiyedir. Kibrin EGO'yu, Cimriliğin MALI ve PARAYI, Fahşanın ŞEHVETİ (SEKSİ), Faşizmin ATALARI kutsamasına ön reddiyedir. Bu reddiye olmadan İLLA ALLAH asla olmaz olamaz. Yani hem kibirli hem mütevazi olunmaz, hem cimri hem cömert olunmaz, hem zalim hem mazlum olunmaz, hem ırkçı hem evrensel bakış olmaz olamaz.

Zira, İLLA ALLAH, La ilahe ile yok edilen Kibrin yerine Büyük olanın kim olduğunu bilim Tevazuya gitmemizi sağlar. L ilahe ile yok edilen cimriliğin yerine Allah'a güven olan cömertliği oturtur. La ilahe yok ettiği Zulmün yerine TEVHİT'in ikinci sözü İlla Allah ise ADALET ile Mertliği getirerek öfkeyi meşru marjlarda tutar. Tevhit, La ilahe ile Irkçılık ve ŞANLI TARİHİ geçmişi kutsamak yerine İlla Allah ile HAC'da toplayıp tarihte savaştığımız milletlerle saf saf durmayı ortaya koyar.

LA İLAHE, İLLA ALLAH cümlesi (ki CüMle bile toplamak kökünden gelir), eylemsellik olarak toplayıcı karşılığı ise NEHYİ ANHİL MUNKER VEL EMRİ BİL MARUF'tur (Gerek kelimei tevhit gerekse munker maruf sözleri olsun Türkçeye ters tercüme edilmekte, bu da tüm sıkıntılarımızın kaynağını oluşturmakta-Yani hem Müslüman hem kafir ameli aynı anda taşıyabileceğine inanma saçmalıklarımızın temeli budur). Yani "Kötülükten kendini ve etrafını sakındırıp sonrasında iyilik yapmayı öğütlemek". Bu durumda önce Kibir gidecek ki Tevazu gelsin. Önce Cimrilik gidecek ki cömertlik gelsin. Önce zulm ve namertlik gidecek ki MERTLİK gelsin. Önce Faşizm ve tüm ayrımcılıklar gidecek ki ADALET gelsin. ÖNCE KALPLERİMİZDEKİ DEMİR TAŞ PUTLARI GİDECEK Kİ BU PİSLİKLERDEN SONRA ALLAH GELSİN.

Bir Tevhit sembolü olarak hayatın tüm elementlerini üzerinde toplayan Kabe'nin duvarlarını insan gönlünde nasıl yıkar 2.10 saniyeden sonra izleyin lütfen. 

http://www.youtube.com/watch?v=y9m3JGetc0w

Kabeyi Ebreke yıkamadı ama Kibrimiz, Cimriliğimiz, Zulmümüz, Irkçı ve ayrımcı kafa yapımız onun duvarlarını aşağı indirmekte.

Tevhit topladığında Adaletle ve Ahlakla toplar.

Diğer görüşler özellikle Teslis ve onun İslama sokulan versiyonu Vahdeti Vücut ise tamamen Tevhidi dağıtır toplamaz. (Varlıkları Allah'hın tekliğinde toplayalım derken mahveder herşeyi).

Ya Muvvahhit olursunuz ya da Mutasavvuf veya Teslisçi Muflis. Karar sizin, Hayatı bölerek dağıtıyormuyuz yoksa topluyor mu?

Toplamak toplanmak Arapça'da ve Latincede CM kökünden gelir. Bu yazdığım yazının harfleri tek başına bişey ifade etmez ama anlamlı birlikteliği ile CÜMLE olur.

Son sözüm.

HAYAT TEVHİTLE ANLAMLI CÜMLE HALİNE GELİR, ONSUZ İSE NİHİLİZME DÖNER.

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..