Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '07

 
Kategori
Spor
 

Sivas spor şampiyon olsun mu?

Sivas spor kendi açısından başarılı bir sezon geçiyor hatta tarihinin en başarılı günlerini yaşıyor. Her şey den önce sonsuz tebrikler. Gündemde çok sıcak bir konu var yiğidolar şampiyon olabilirler mi? Olamazlar mı bunu hep beraber göreceğiz eğer benim fikrimi sorarsanız mümkün değil şu andan itibaren bile 5. lik büyük başarı. Futbol enteresan bir oyun takım olarak havaya girdiğiniz dönem başarılı sonuçlar ardı ardına geliyor böyle bir süreci basketbolda yaşamak inanın çok zor çünkü basketbol daha çok yetenekle oynanan ve tamam ile stratejiler üzerine kurulmuş bir oyun ama futbolda hadi aslanlar sizden iyisi yok dediğiniz zaman bile bir şeyler yapabiliyorsunuz.

Olaya başka bir açıdan baktığımızda da şu aşamada bir Anadolu takımının şampiyonluğu Türk futboluna bence zarar verir. Tüm Avrupa da takımlar kendi liglerini sadece araç olarak görüyorlar herkesin amacı Avrupa kupalarında başarı sağlamak oraya gitmenin de tek yolu liginde ki başarı.Sivas spor Avrupa da ne yapar normal şartlarda rezil olup geri gelir bu skor da ülkemizde hiç yadırganmaz, normal bir sonuç olarak karşılanır ve unutulur bu sezon başındaki Erciyes spor örneğinde olduğu gibi ki onlar bir ön eleme turu geçmeyi de başardı.

Futbol artık sanayi oldu büyük yatırımlar yapılıyor 3 büyükler bu bütçeleri ülke sınırlarında başarılı olmak için oluşturmadılar daha önce ki bir yazımda da değindiğim gibi hedefler mantıklı ve gerçekleşebilir olmak zorunda Sivas spor için şampiyonluk hedef olmamalı bence.

Bu yazdıklarım tabi ki üç büyükler dışındaki takımların o zaman ligde ne işleri var sorusunu aklınıza getirebilir ama inanın onlara da o kadar çok ihtiyaç var ki öncelikle üç takımlı lig olmaz şaka bir yana ligin kalitesinin artması mücadele gücünün yükselmesi kendiliğinden başarıyı arttıracaktır. Hala kendini dördüncü büyük diye değerlendiren Trabzon spor un bile Avrupa da son yıllardaki hali ortada.

Türk futbolunun reklama ve tanıtıma ihtiyacı var ve şu anda bunun milli takımımız ve üç büyüklerin dışında maalesef gerçekleştirecek bir takım yok.

 
Toplam blog
: 16
: 380
Kayıt tarihi
: 19.11.07
 
 

74 İzmir doğumluyum. Göztepe taraftarıyım 6 yıldır iş sebebiyle İstanbul da yaşamaktayım. 9 Eylül ün..