Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '15

 
Kategori
Futbol
 

Sivasspor 2 Fenerbahçe 3 ( Maç maça, sezon sezona benzer)

Sivasspor 2  Fenerbahçe 3 ( Maç maça, sezon sezona benzer)
 

Resim google'dan alındı.


Maç öncesi  sivas ‘ta  sakin bir hava vardı.  Çoşku yoktu.

Gs konya'yı yenince  bu maçın önemi daha da arttı.  Fb için 3 puan çok önemliydi.

Bu maçta Fb den çok Sivas'ın nasıl performans sergileyeceğidir.  Sivas Karabük, Ankara deplasmanları geçmişten günümüze zor deplasmanlar olmuştur hep.

Kadroya bakıyorum.  Orta sahada  yükü Mehmet  Topal  çekecek.  Ben hocanın yerinde olsaydım.  Bir defansif orta saha daha koyardım.  4’lü orta saha ile başlardım.

Benim tahminim Fb topu aldığında rakibe topu  kolay kolay vermeyecek görüntüde futbol  oynayacak.

Emre, Volkan  Anadolu takımları ile oynanan  maçlarda ıslıklanıyor. Sebebi de ikisinin  de çok fanatik olması. Gs , bjk de  kendi takımlarını düşünen  futbolcular  yok.  Kıskanılıyorlar.

Balıkesir maçında dediğim gibi.  Defans dağınık . Şimdi de orta saha da farklı yerlere  gitmiş. Gol geldi. Sivasspor  golü buldu.

Diego da  hemen cevabı verdi. Durum 1-1.

Sivasspor’a  verilen faül faül değildi. Bu pozisyondan  sivas gol buldu.  Hakem’in hediyesiyle gol  buldular.

İsmail kartal  orta sahaya doğru dürüst  ön libero koymamış. Yine yanlış kadro çıkarmış. Aynı  Gs, Bjk maçlarının ilk yarılarına benziyor bu kadro , bu oyun.

Yan hakeme sormak lazım. İçi rahat mı  ? Vicdanı nasıl ?

İlk yarıda karışılıklı goller  vardı. İsmail  kartal’ın yanlış kadro çıkarması , yan hakemin gol hediye etmesi  sayesinde  2-1 sivas’ın  leyhine bitti.

İkinci yarı başladı. Fb istekli , arzulu başladı oyuna. Goller arka arkaya kaçıyor . İlk yarıda da Fb kötü oynamadı. Hakemin keyfi kararı, boş orta saha  işleri  bozdu.

Webo’nun ceza sahasındaki golü maça eşitlik getirdi.

Alper stresliydi. Oyundan çıkarılması doğruydu.

Fb eskisi kadar duran topları iyi kullanamıyor.

Meiress oyuna  sivas gol atmaması için giriyor.

Dakikalar 88’i gösteriyordu. Sow golü buldu. Sow aslında çok  şeyi  buldu bu golle. Sadece 3 puan değil bu.

Fenerbahçeliler  çok rahatlar . ‘’Oh bee’’ diyorlar. ''Gs , Bjk'' düşünsün'' diyorlar.

Maç bitti.  Fb ikinci yarıda güzel oynadı.  Sivas da geriye yaslandı fazlasıyla . Ama Fb hak etti bu galibiyeti.

Hakemler . ev sahibine ikili mücadeler de  kolay faüller çaldı. Fb ‘li futbolcular  sivas’ın 2.golünden önceki  faül’e   anında   itiraz etmedi  Şaşırmadım değil.

Fb -Balıkesir maçında fikstür avantajına inanmadığımı belirtmiştim . Adet yerinde bulsun diye son 10 haftada fikstüre baktım. Fb'nin eskişehir'de, sivas'ta puanlar kaybedeceğini tahmin ediyordum.  Sivas maçı beni yanılttı.

Volkanı , bazı futbolcuları   geçen haftaki Balıkesirspor  maçında , bu maçta  değerlendirelim. Volkan ,  Anadolu takımlarıyla yapılan maçlarda konsantrasyonu iyi olmuyor.  Topu elinden kaçırıyor. Ya da eliyle yanlış pas verip rakibe atak kazandırıyor.   Bu maçta da pek farkı yoktu. Yine adapte olması zordu.  Derbi maçlarında da aşırı konsantre oluyor. Başarılı da maçlar çıkarıyor. Caner  geçen hafta  çok çalıştı. Savaştı , oynadı. Bu maçta da aynı çizgide devam etti.  Sow da  Balıkesirle oynanan maçta  kritik gol attı .Bu maçta da önemli gol attı. Belki de şampiyonluğu getirdi. Gökhan Gönül kritik zamanlar da  düzgün orta yapamıyor. Orta konusunda kendisini geliştirmeli. Bekir defansta bazen çok sakar davranıyor.  Emre , çok girişken olup sivas 2-1 öne geçtikten sonra  2-2 yapabilmeliydi. Emre sorumluluk almıyor. Belki de Fb'nin hocası defansif orta saha oynatıyordur onu.  Eğer böyleyse  tamamen yanlış bir uygulamadır. Diego goller atıyor .Ona bir şey demiyoruz da gol attıktan sonra canı istediği gibi oynuyor. Bu da olmuyor. Takım oyunu oynaması gerekir. Alper  daha önce de belirttiğim gibi etkisizdi, stresliydi. Sow ,goller atıyor. Golün dışında da aynı Diego gibi  rehavete girip oynaması gerekir. Emenike geçen maçta bunalımdan kurtulmuştu. Bu gün yine eski günlerine döndü. Çok kötüydü. Webo bu takımın her şeyi. Emenike yerine webo ile her maça başlanmalı. Yiğidolar'da da Batuhan  topu her aldığında diklemesine gidiyordu. Tehlike yaratıyordu. Fb savunmasına çok zor anlar yaşatıyordu.

Gs 3.yıldızı taktığında Samsunspor ile maç yapmıştı. Gs o maçı 1-0  kazanmıştı.  Sarı kırmızlılar  o galibiyetle sezon sonu şampiyon olmuştu.

Şimdi  ise Fb sivasspor’u  3-2 yendi. Çok kritik bir galibiyet aldı.  Bu galibiyet sarı lacivertlileri  sezon sonunda  mutlu sona  ulaştırır. Maç maça  , sezon sezona  benzer.

Tabi ki sezon sonuna kadar puan da kaybedebilir Fb ;  ama son gülen Fb olur.  Fb kadrosu tecrübeli bir kadro.  Çok fazla hayale kapılmamak gerekir. Emre ,kuyt  maç içinde bir şey yapamazken her an gol atabilirler. 

Aziz yıldırımın sezon başlamadan önce  ersun yanal’a takındığı tavır yanlıştı. Ersun yanal gittiğinde ‘’dur’’ bile demedi. İsmail kartal’ı  getirmesi daha büyük skandaldı. Onun yerine m.denizli  çapında hocayı getirse onu kimse eleştirmezdi.   Fb’nin  puan farkını açamamasında  başkanın yanlış politikası da   var.  Bir de olayın öbür yönüne bakalım.  Bruno alves ,  Gs  stadında  maç 0-0 giderken  rakibin futbolcusuna  ''uçan tekme'' atıyor. Maç orada dönüyor. Gs kazanıyor.  Ankara’da oynanan Gençlerbirliği maçında  her şey yoluna girmişken Alves topu kaleciye vereceğim diye kornere atıyor. O duran top Fb’nin ağlarına gidiyor. Volkan Demirel 4 maç ceza alıyor . Yerine Mert geçiyor. Mert  hatalı goller  görüyor kalesinde .Fb ‘nin puanları gidiyor. Şimdi böyle baktığınızda Aziz Yıldırımın hatasını kabül ediyoruz da  futbolcu , kaleci  birazcık  sorumluluk alsa  , dikkatli davransa Fb bugün 5 puan öndeydi.  Başkan da eleştirilmezdi.  Her şey de başkanı eleştirmemek gerekir. Olaya iki yönle bakmak lazım.
 
Hafta içindeki maçlar şimdi daha önemli oldu. Gs Mersin'e gidecek. Fb Erciyes ile oynayacak. Bjk kiminle oynuyorsa zor maçtır ;çünkü kolay maç yok artık.  Bu hafta , önümüzdeki 1 hafta da  çok şey değişebilir puan sıralamasında.
 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..