Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '07

 
Kategori
Siyaset
 

Siyasetçiler için seçim dersleri 8: seçim konvoyları yolları kana bulamasın

Siyasetçiler için seçim dersleri 8: seçim konvoyları yolları kana bulamasın
 

Son günlerde seçim kazaları haberleri yeniden görünmeye başladı (1). Her seçim döneminde seçim yollarındaki kazalarda ölüm haberleri duymaya alıştık. Ülkemizi kurallara göre yönetmeye talip olanlar, seçim kampanyalarında kuralsız çalışmanın örneklerini sergiliyorlar. Seçim konvoyları şehirlerarası ve şehiriçi trafiği düğümlüyor. Seçim mitinglerine yetişmeye çalışan siyasi liderler yollarda hız limitleri tanımıyorlar.

Trafikte en çok korktuğum seçim konvoylarıdır. Ardarda sıralanmış yüzlerce araç... En önceki araçta giden liderine yakın olmak sanki onlara bir artı getirecekmiş gibi konvoyda birbirini sollamaya çalışan araçlar. Geç kaldıkları mitinge yetişmeye çalışan ve bunun için istediği hızla gitme hakkını kendinde görenler.

Siyasetçiler için seçim derslerinin 8. bölümünde siyasilere temiz bir seçim kampanyası yürütmelerini öneriyorum.

1. Miting saatlerini normal koşullarda ulaşılabilecek zaman aralıklarına göre düzenleyin.

2. Yetişme olanağı kalmayan mitinglere zamanında gitmek için şansınızı zorlamayın. Sizi seven zaten bekler ancak oraya zamanında yetişmek için 180’le giderken kazada yitirilen canlar geri gelmez.

3. İl ve ilçe örgütlerine kesin talimat verip, araba konvoyları oluşturulmasını engelleyin. Araba konvoyu tek oy getirmez ama o trafikten zararlı çıkanları oyunu yitirir. Hem arabaların oy kullanma hakkı yoktur, oyu insanlar kullanır.

4. Seçim yolculuklarında partinizin ve partililerinizin araçlarına hız sınırlaması ve trafik kurallına kesin uyma yükümlülüğü getirin. Trafikte kural tanımayan veya şımarıklık yapan parti üyelerini partiden ihraç edin. Bu konuda kararlı olun.

5. Seçim kampanyalarında kullanılan tüm araçların bakımlarının eksiksiz olmasını, lastiklerin yeni olmasını denetleyin.

6. Bu seçimlerde havanın çok sıcak olması yollarda kaza riskini artırıyor. Sıcağın olumsuz etkilerini düşünerek daha da dikkatli olunmasını sağlayın.

Son uyarı da devletimize: 21-22-23 Temmuz Cumartesi-Pazar-Pazartesi günleri karayollarında çok yoğun bir trafik yaşanacak. Bunun için gerekli önlemleri alınız. Daha önceki yıllarda uzun bayram tatilleri öncesi ve sonrasında alınan önlemlerin benzerlerini o günlerde de uygulayın. Ağır taşıtların ana yollara çıkmasını yasaklayın. Ancak bu önlemleri erkenden duyurun ki, ağır taşıt sürücüleri de mağdur olmasınlar.

(1) Seçim kazaları: 4 ölü, 2 yaralı - http://www.milliyet.com.tr/2007/06/24/siyaset/siy01.html

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..