Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '20

 
Kategori
Siyaset
 

Siyaseti Bırakmalı mı

31 mart seçim konuşmalarında iktidar partisi İstanbulla ilgili konuşurken, ´kimse artık masal dinlemek istemiyor, İstanbul seçmeni sandıkta doğru kararını verecektir´ demiştim aynen öyle de oldu, hatta iki kere oldu.

ABD Rusya ve AB ülkeleri mevcut iktidarın devamından yana tercihlerini kullanmak isteseler de vatandaş siyasette yeni yüzler istiyor. Gerçekten de vatandaş sıkılmaya başladı hamaset dinlemekten.

Bugün iktidar partisi bölünmekten terörden ötekileştirmekten geri durmadığını görüyoruz.

Türk halkı asla ayrışma ve bölünmeye karşı taviz vermediğini ve vermeyeceğini iktidar partisi iyi bildiği halde yapay ayrıştırma ötekileştirme söylemleriyle bugüne kadar geldi ama bundan sonra benzer söylemlerle bir arpa boyu yol alamayacağını düşünüyorum.

İktidar partisi ya yeni söylemler bulmalı yada siyasetten geri çekilmelidir. En doğrusu siyaseti noktalamak.

Vatandaş 2000´li yılların başlarında neredeyse sıfır noktasına gelmiş terörün 20 yıl sonra geldiği noktaya bakarak sorguluyor herşeyi. Hatta ekonomik boyutuna da bakarak değerlendiriyor terör meselesine.

Vatandaş somut veriler arıyor iktidar partisinden. Geçen yıl 25 kuruşluk poşet uygulaması mart seçimlerine ne şekilde yansıdığını gördük. Seçmen gene cuzdanına bakacak ve tercihini yapacaktır ilk seçimlerde kimsenin kuşkusu olmasın.

Ben gene de tekrarlamak istiyorum, iktidar partisi siyasi arenadan çekilsin.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..