Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '19

 
Kategori
Siyaset
 

Siyasetin Değişen Yüzü...

23 HAZİRAN tarihine kadar ve bu tarihten sonra, çok farklı bir siyaset ekseniyle karşılaşacağız.

Şunu söyleyebilirim; siyasal iktidarın toplumun büyük kesiminden aldığı destek, azalmakta gibi.

Daha önceleri buradaki makalelerimde de ifade etmiştim: AK Parti, toplumun geniş bir bölümünden destek alarak, iktidara gelmiştir.

Esasında, AK Parti, “gökkuşağı” tarzında, farklı sınıflardan ve yaşam tarzlarından insanların teveccüh ettiği bir partiydi.

Evet, dili geçmiş zaman kullandım. Siyasal iktidarın ilk dönemlerinde siyasal başarılarının artarak bugüne gelmesinde, liberal ve solcu kesimlerin büyük destekleri olmuştu.

***

Lakin, son dönemlerde liberal ve solcu kesimlerin siyasal iktidara olan desteği kesildi. Hatta artık bu bloktan AK Partiye eleştiri sesleri yükselmekte. Siyasal iktidarın başarısının kodları neler idi: Geniş toplum kesimini AK Parti şemsiyesi altında toplayabilmek idi. Gerçekten de 3 Kasım 2002 yılında, toplumun birçok kesiminden oy almış siyasal iktidar, son dönemlerde ülkemizde bir “hayalkırıklığına” neden olmakta.

***

Dikkat ederseniz, bu seçimin yenilenmesi kararından sonra, toplumumuzun müzmin muhalefet tarafında bir “hareketlenme” yaşandığı ileri sürülebilir. Yukarıdaki satırlarda ifade ettiğim gibi, AK Parti gökkuşağı ittifakı nihayetinde iktidarını ilerleyen dönemler itibarıyla perçinlemiştir.

Sanki durum şimdi değişti gibi. Nehir tersine akmaya başladı gibi. Baksanıza, muhalefet cenahında büyük bir hareketlilik var. Birçok parti; yenilenecek seçimde aday göstermeyerek, örtülü olarak Sayın Ekrem İMAMOĞLUNU destekleme kararı aldılar.

Bence, muhalefet cenahının üzerindeki ölü toprağı dağıldı diyebiliriz. Özellikle, CHP’nin üzerindeki ataletten kurtulduğunu da ifade edebiliriz. Siyasetin keskin yüzü misali, muhalefet tarafındaki bu hareketlilik, cari siyasal iktidarın ilerleyen süreçlerde işini zorlaştıracak gibi.

Bakalım…

Bekleyip göreceğiz.

 
Toplam blog
: 706
: 83
Kayıt tarihi
: 18.05.16
 
 

Ben, Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunuyum. Şuan için öze..