Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '11

 
Kategori
Siyaset
 

Siyasette "Sarı Öküz" Trendi

Siyasette "Sarı Öküz" Trendi
 

Şu anda Türk politikasına “Sarı Öküz” trendi hayat vermeye başladı. “Sarı Öküz” trendini anlamak için önce hikayeyi bilmek lazım tabi. 

Aslanların bol bulunduğu bir bölgede bir öküz sürüsü varmış. Öküzler aralarında oldukça birlik içindelermiş. Ne zaman aslanlar saldırsa bir araya geliyor, birlikte karşı koyarak aslanları püskürtüyorlarmış. Aslanlar gitgide yavan, küçük avlarla idare etmeye başlamışlar. Bu hem ormanda yavaş yavaş yankı bulup her hayvan grubunun birlikte karşı koymasına sebep oluyor hem de aslanları iyi avdan mahrum kılıyormuş. 

Aslanlar bir araya gelip bu işe nasıl bir an önce son vereceklerini düşünmeye başlamışlar. Bir tanesi bir fikir atmış. Biz baştan beri yanlış hareket ediyoruz diyerek fikrini diğer aslanlara açıklamış. Diğer aslanlar da onun fikrini kabul etmişler. 

Fikri ortaya atan ihtiyar aslan öküz sürüsünün yanına giderek öküzlerin şefi ile konuşmaya başlamış. “Öküz kardeşler. Size verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Siz hep sizin peşinde olduğumuzu zannediyorsunuz ama değiliz. Biz aslında bir tek sarı öküzün peşindeyiz. Çünkü onun rengi o kadar acaip ki gördüğümüz an nevrimiz dönüyor, sinirleniyoruz, kendimize hakim olamıyor, sağa sola saldırıyoruz. O yüzden bize sarı öküzü verin ki biz de saldırmaktan vazgeçelim, hem siz, hem de biz rahat edelim. “ 

Öküzler bu konuyu aralarında tartışmaya başlamışlar. Hepsi çok akıllıca olduğunu düşünmüş. Sadece kahverengi benekli öküz hariç. Kahverengi benekli öküz bunun bir hile olduğunu, sarı öküzü asla vermemelerini söylese de dinletememiş. Sarı öküzü teslim etmişler aslanlara. 

Aslanlar sarı öküzü aldıktan bir hafta sonra ihtiyar aslan tekrar öküzlerin yanına gitmiş. “Öküz kardeşler. Bakın ne güzel bir hafta geçirdik. Hepimiz son derece rahattık. Orman huzurluydu. Biz de size belli etmedik, fedakarlıkta bulunduk ama uzun kuyruklu öküz hepimizin çok sinirlerini bozdu. Belki onun da suçu değil ama onun kuyruğunun o kadar uzun olması hepimizin sinirine dokunuyor. Ne olur onu da verin de orandaki huzur ve güven ortamı sürsün.” 

Öküzler yine toplanmışlar. Gerçekten bir haftadır hiçbir aslanın onlara saldırmaması çok hoşlarına gitmiş. Hayatlarını güven ve istikrar içinde sürdürüyorlarmış. Hiç gidemedikleri otlaklara gitmişler, aslanların yanı başındaki otları yemelerine rağmen aslanların gıkının çıkmadığını görmüşler. Hepsi “tamam, verelim uzun kuyruk’u da barış ve güven ortamı sürsün” demişler. Benekli öküz yine karşı çıkmış ve uzun kuyruk’u ne pahasına olursa olsun vermeyeceğini söylemiş. Hatta karara şerh bile koymuş ama uzun kuyruk aslanlara verilmiş. 

On gün sonra aslan yine gelmiş ve bu sefer benekli öküzü istemiş. Zaten sürü onların huzur ve güven içinde yaşamasına engel olan benekli öküze gıcık kapıyorlarmış. Sürü oy birliğiyle onu da vermiş. 

Bir süre sonra öküzlerin sayısı iyice azalmış. Aslanlar artık uzun uzun ricalar etmiyor, sadece istediklerini söylüyor ve alıyorlarmış. Öküzler oyuna getirildiklerini anlamış, kendi aralarında toplantı yapmışlar. Ne yapacaklarını, bu döngüden nasıl kurtulabileceklerini konuşuyorlarmış. Sürünün başı boz öküz diğerlerine dönüp “Biz bunu hak ettik. Aramızdaki savaşı sarı öküzü verdiğimiz gün kaybettik” demiş. 

Devamını okumak için http://diflek.com/961/politikada-sari-okuz-trendi/ 

Kutsi Akıllı 

 
Toplam blog
: 32
: 1615
Kayıt tarihi
: 01.06.11
 
 

Olduğu gibi kabullenmek yerine "neden" sorusunu sormayı yeğlerim. 25 seneye yakındır senaryo çalışma..