Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '09

 
Kategori
Siyaset
 

Siyasi demokrasi

Siyasi demokrasi
 

Bayrak ve Vatan


SİYASİ DEMOKRASİ İÇİNDE BİRÇOK NEDEN? VE NİÇİN? LER

Kelime anlamı ile Demokrasi halkın yönetimi, halkın kendi kendisini yönetmesi anlamına gelen siyasi yönetim biçimidir. Genel olarak, temsil, çoğunluğun yönetimi, partiler arası karşıtlık ve yarışma, alternatif hükümet şansı, kontrol, azınlık haklarına saygı gibi temel kavram ve düşüncelerle belirlenen politik sistemdir.

Demokrasi; Eski Yunan’a dayanan bir kavramdır. Yunanca’da halk anlamına gelen “demos” ile güç, kudret, iktidar ve yönetim anlamına gelen “kratos” kelimelerinin birleşmesiyle meydana gelmiştir. Bu noktadan hareketle kavrama, halkın kendi kendisini yönetmesi anlamı da yüklenmektedir.
Demokratik bir ortamdan bahsedildiğinde akıllara ilk gelen herkesin fikrini zikrini plan ve projelerini açıkça ortaya koyduğu bir ortam gelmektedir Ancak her demokrasi demokrasi olmamaktadır. Demokratik haklar diğer bir şahsiyetin, toplumun veya kitlelerin hak ve hürriyetlerini kısıtlamaya başladığında demokrasiden nasıl bahsedilebilir?

Bir ülkenin ve içerisinde bulunan milletin özü doğrultusunda yönetilmesi kadar doğal bir şey olabilir mi?

Aynı Bayrağı, Aynı Ülkeyi, Resmiyette aynı dili ve yazıyı kullanan bir MİLLET ve adına VATAN denilen topraklarda birlikte yaşanılan, aynı sevinçleri ve üzüntüleri paylaşan, bu Vatan için, bu Bayrak için gece gündüz düşmana ve hayinlere karşı nöbet tutan Tek Yürek olmuş,

TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞININ

Kendi kendini yönetebilmesi,çıkarmış olduğu adayları demokratik bir şekilde hür iradesi ile seçim zamanı geldiğinde oylarıyla tespit etmesi kadar mükemmel ve şahane bir olgu olabilir mi.?

Seçtiği insanların hizmet edeceği yer kendi vatandaşı,Türk Bayrağı altında yaşadığı Misakı Milli Sınırları içerisinde ki ülkesi olan TÜRKİYE CUMHURİYETİ rejimi olmayacak mıdır?!

Bölgesi ne olursa olsun; Artvin’den-Çanakkale’ye, Hakkâri’den-Tekirdağ’a,

Dili ve lehçesi ne olursa olsun; Türkçesi, Kürtçesi, Arapçası, Lazcası, Romencesi, Tatarcası

Dini, mezhebi ne olursa olsun; İslam’ı, Hiristiyan’ı, Alevisi, Ermenisi, Yahudi’si ile birlikte herkes

TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI

Değil midir?

Bu etnik köken kavgası NEDEN?

Vatan içinde güya vatan sözü NERDEN?

Ölümsüz Şehitlerin Kanlarından alınmış Rengi ile Şanlı Türkiye Cumhuriyeti Bayrağının yanında başka bayrak sevdalanması NEDEN?

Her seçimi kendi hür iradelerinin yanı sıra dış mihrakların ideolojilerine hizmet ederek kafaları bulandırmak, ayrımcılık yapmak NİYE?

Kurulu siteme, rejime çomak sokmak NİYE?

Demokratik ortamda seçilen temsilcilerin bu Millete bu vatana hizmet etmeleri gerekirken başkalarına hizmetleri NEDEN?

SEÇENLER VE SEÇİLENLER;

ŞANLI TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAYRAĞI ALTINDA, TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASININ ÖNGÖRDÜĞÜ ÇERÇEVELER DOĞRULTUSUNDA MİSAKI MİLLİ SINIRLARI İÇERİSİNDE KARDEŞÇE, DOSTCA, SONUÇ NE OLURSA OLSUN SONU MİLLETE HİZMET OLSUN DÜSTÜRU İLE TÜM TÜRKİYE’YE SAYGILAR SUNUYORUM.

Şakir Hakan GÜKŞEN

05.03.2009 /20.10.2011

 
Toplam blog
: 84
: 2161
Kayıt tarihi
: 21.08.07
 
 

Sağlık sektöründe toplum sağlığı teknisyeni olarak çalışmaktayım. Yüksek okul mezunuyum. Konuşmay..