Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '13

 
Kategori
Siyaset
 

Siz haklısınız, Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda...

Siz haklısınız, Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda...
 

Kılıçdaroğlu ve Swoboda...


 

CHP Başkanı Kılıçdaroğlu’nun AP’da(Avrupa Parlementosu), “Reyhanlı’da ölen 51 kişinin katili Recep Tayyip Erdoğan’dır.”  İfadesini kullanması Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda tarafından tepki gördü.

Swoboda“AP Sosyalist Grubu logosu önünde Esad-Erdoğan kıyaslamasını yapmasını kabul etmemiz mümkün değil.” dediği açıklamasında “Erdoğan’ı eleştirebilirsiniz, Erdoğan halkın oyuyla iktidara gelmiş birisi. Kabul etsek veya etmesek de halkın oylarına anlayış göstermek durumdayız…Esad ise halkın oyuyla iktidara gelen birisi değil. İki lider arasında büyük fark var. Bunu zaten yazılı açıklama yaparak ortaya koyduk. Erdoğan’ı Esad’la kıyaslayan herhangi bir açıklama bizce sadece yanlış anlamadır” ifadesini kullandı.

AP’de yaşananlara dair Kılıçdaroğlu twitter’dan yayınladığı mesajında “Düşünceye tahammülü olmayan biriyle konuşmaya çalışmak vakit kaybıdır” ifadesini kullandı.

Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda haklıdır! Esad ile Erdoğan kıyaslanamaz. Gerçi Suriye 2012’da halkın %51’inin katılımıyla bir seçim yaptı ama şaibelidir.

Esad diktatörü,  dünyanın en demokrat ülkeleri olan Suudi Arabistan, Katar, Yemen, ABD, İngiltere, AB vb,  ve de Türkiye’nin oluşturduğu devletler tarafından örtülü açık desteklenen ÖSO’na  teslim olmayıp direniyor! Bildiğiniz gibi Rusya, Çin, İran hatta Irak Esad’ı destekliyor.

Sayın Swoboda(Bak bu sayın ifadesini herkese kullanmadığımı bilmeni isterim.), Esad diktatörü dünyanın dört bir tarafından toplanan radikal İslamcı isyancılara karşı hemen ülkesini terk etmelidir!(CIA raporlarında Suriye’ye savaşmak için gidenlerin hangi ülkelerden ne kadarının hangi yollarla gittikleri ayrıntılı olarak yer alıyor, araştırın bi zahmet.)

Esad sivil itaatsizlik(!) gösterileri yapan isyancılara karşı silah kullanmak yerine, Türkiye gibi en azından organik biber gazı (ki sizin oralarda kimyasal silah sayılıyor), tazyikli su ve organik cop kullanarak karşılık vermeyi tercih etmelidir.

Erdoğan ile Esad kıyaslanamaz, haklısınız. Fakat sizlerin yakından bildiği üzere, Hitler’de seçimle iş başına gelmiştir Sayın Swoboda. Anlayacağınız sandıktan her çıkan insanlığa hayır getirmiyor, örnekleri çoğaltmak istemem, Mussolini, Franko’yu entelektüel belleğinize zerk edip hatırlatmak istemem, alınganlık gösterirsiniz, ben devam edeyim izninizle!

Türkiye’de yeterince demokrasi deneyimi oluşmuştur. Anadolu, kadim halk sandık önüne gelince, bir önceki seçimde I. yaptığı partiyi sandığa gömmekte beis görmez.

Bizim politikacılarımız bize özgüdür. TBMM’de Salı söylevlerinde  Erdoğan ve Kılıçdaroğlu ve de Bahçeli  seçmeninin gazını almak için çıtayı yüksek tuttuklarından olsa gerek  sizin mahalleye gelince de aynı alışkanlıkları devam ettiriyorlar ne yazık ki. Pot kırıyorlar. Oysa Kılıçdaroğlu “Erdoğan yürüttüğü Suriye dış politikası Reyhanlı’da 51 yurttaşımızın canına mal olmuştur, sorumlusu Erdoğan’dır” deseydi eminin siz de onaylardınız.

Kaldı ki Türkiye tarihinde, Erdoğan ile Esad ortak Bakanlar Kurulu düzenleyecek kadar kanka olup şimdi “düşman olmaları” bağlamında ilktirler.

Siz AP’nun Sosyalist Grup Başkanı’sınız. Bizim buralarda muhalifler, sosyalistler, üniversite öğrencileri “Suriye’ye emperyalist müdahaleye hayır!” diyebilmek için her Allah’ın günü biber gazı, tazyikli su, polis şiddeti ile imtihan ediliyorlar. Göz altına alınıyorlar, tutuklanıyorlar.

Erdoğan’ın Türkiye’sinde, sandıktan çıkmış “Milli irade” ile yönetildiğimize şükrediyoruz; ya Esad’ın Suriye’sinde yaşasaydık!

İki gündür THY çalışanları GREV’deler. Gerçi eğitimini tamamlamamış personel ile yönetimin grev kırıcılığı yaptığına dair haberler var ama biz buna da şükür diyoruz buralarda. Ne yiyeceğimize, ne içeceğimize hatta kadınların kaç çocuk doğuracağına iyiliğimiz için “Milli irade” karar veriyor! Ya Esad diktatörünün Suriye’sinde yaşasaydık.

Siz yerden göğe kadar haklısınız, Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda!  Kılıçdaroğlu ile sosyal demokratlar bu ülkede iktidar olamazlar, yalnız bir sır vereyim; sizin bu kafayla sizin oralarda da sosyalistler. 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..