Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '13

 
Kategori
Haber
 

Suriye'de işlenen vahşete dünyadan tepki...

Suriye'de işlenen vahşete dünyadan tepki...
 

BBC Türkçe haber sitesinde yer alan haberde, son günlerde internette yer alan videoda öldürdüğü askerin kalbini yiyen isyancının Bağımsız Ömer el-Faruk Tugayı lideri Abu Sakkar olduğu ifade edildi.

"Suriyeli askerin kalbini yediği izlenimi yaratan videoda görülen kişinin tanınmış isyancılardan Abu Sakkar olduğu belirtildi. ABD merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Human Rights Watch, Abu Sakkar’ın savaş suçu işlediğini vurguladı.

Suriye muhalefeti dünyada tepki uyandıran videoda görülen Abu Sakkar’ın yargılanacağını belirtti. Doğruluğu bağımsız kaynaklar tarafından henüz teyid edilemeyen videoda Abu Sakkar bir askerin kalbini keserken görülüyor. Sakkar askerin cesedine eğilirken, Suriye Devlet Başkanı Esat’ı kastederek “Kalbinizi ve ciğerinizi yiyeceğiz” diyor.

Human Rights Watch yetkililerinden Peter Bouckaert, Abu Sakkar’ın Bağımsız Ömer el-Faruk Tugayı adındaki bir grubun lideri olduğunu belirterek “düşman cesedini parçalamak savaş suçudur. Ama daha da ciddi olan durum, şiddetin ve mezhep ayrımı söyleminin hızla yayılmasıdır.” Dedi.

Human Rights Watch, Abu Sakkar’ın daha önce Lübnan’ın Şii bölgelerine roket fırlatırken ve Suriyeli askerlerle birlikte çarpışırken ölen Lübnanlı Hizbullah üyelerinin cesetleri ile poz verirken çekilmiş görüntüleri olduğunu da ifade ediyor."

Kaynak BBC Türkçe

Video ile ilgili Odatv haberine ulaşmak için buraya tıklayınız.

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..