Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '08

 
Kategori
Kentleşme
 

Sizin de başınıza gelebilir

Sizin de başınıza gelebilir
 

Bir gün senin de başına gelebilir

Memleketimiz her geçen gün büyümekle birlikte beraberinde aşılması öncelik kazanan sorunları da gündeme taşıyor.

Şehir yapılanmasının ne kadar önemli olduğu aşikâr bir gerçekle birlikte eski yapılanmaları yeniye uydurulamadığı süre içerisinde bir çözüme ulaşılmayacağıda bir gerçektir.

Şehir yöneticilerinin almaya çakıştıkları önlemler yanında mutlaka şehir insanının da bu konulara öncelik tanıyarak taşın altına elini koyması gerekmektedir.

Şehir merkezlerinde mağazaları bulunan kıymetli işverenlerimiz, araçlarınızı sabah erken getirerek zaten dar olan caddelerimizin önüne park etmeniz çift taraflı sakıncalar ortaya çıkarmaktadır. Şöyle ki, mağazanızı ziyarete gelen müşteriniz kısa süreli olarak aracını park edememekte ve alış veriş için daha uygun mağaza aramaktadır, Caddelerde park bulamayan vatandaş ara sokakları kullanmakta, aracını rast gele park etmektedir. Bu da geçici depresyonlara neden olmaktadır. Park edilen yerde başka araç çıkabilirmi?, acil bir durumda buraya araç girebilir mi? Diyerek düşünen maalesef çok azdır. Kısa süreli olsa da park edilen aracımıza mutlaka size ulaşılabilecek bir notu aracın silecek kollarına iliştirmeniz hem sizin hem de arkadaki araçlar ile zaten daracık olan ara sokaklarında tıkanmamasına yardımcı olacaktır. Bu davranışın alışkanlık haline gelmesi ile duyarlı toplum anlayışının da gelişmesine yardımcı edecektir.

Unutulmamalıdır ki!

Daracık sokak yollarını kapayan araç bir gün gelir hiç ummadığınız ve beklemediğiniz bir anda sizinde yolunuzu tıkamış olabilir? Acil olan işinize engel olarak depresyona girmenize ve hiçte hoş olmayan işlerin başınıza gelmesine sebep verebilir.

Haydi! Memleketimin saygıdeğer insanları, Araç kullanan ehliyetli vatandaşlarım birgün benimde başıma gelebilir diyerek daha dikkatli ve sorun çıkartmak yerine sorunları çömse noktasında yardımcı olmaya hep birlikte.

BU SOKAKLAR, YOLLAR VE CADDELER ULAŞIM İÇİNDİR HİÇ AMA HİÇ KİMSENİN YOLLARI ENGELLEMEYE HAKKI YOKTUR.

Haydi, hep birlikte ve daha çok duyarlı olmaya. Saygılarımla

Şakir Hakan GÜKŞEN

Sağlık Memuru

Sahagu31@hotmail.com

24.02.2008

 
Toplam blog
: 84
: 2161
Kayıt tarihi
: 21.08.07
 
 

Sağlık sektöründe toplum sağlığı teknisyeni olarak çalışmaktayım. Yüksek okul mezunuyum. Konuşmay..