Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '10

 
Kategori
Futbol
 

Skor aldatmasın

Skor aldatmasın
 

Fotoğraf, www.tff.org.tr adresinden alınmıştır.


Milliler Avrupa Şampiyonası yolunda Kazakistan ile yaptıkları ilk karşılaşmadan 3- 0 galip ayrıldılar. Ancak skor kimseyi yanıltmamalı. Çünkü milli takımın Kazakistan karşısında oynadığı futbol hiç de umut verici değildi.

Maçın başında kadrolar açıklandığında genelde son zamanlarda oynamayan futbolcuların ağırlıkta olduğunu gördük. İstense bu kadar maç eksiği olan oyuncu bir araya getirilemezdi.

Geride Hakan Balta tercihinin kullanılması bir diğer yadırgadığım konu oldu. Gerek insan gerekse de futbolcu olarak çok beğendiğim bu oyuncu bu sene bir türlü form tutamadı. Üstelik Galatasaray’ın son zamanlardaki başarısızlığı ister istemez sarı- kırmızılı oyuncuların moral motivasyonunu da bozuyor.

Maçın ilk 25 dakikası resmen bir kabustu. Kanatlar kullanılamadı. Orta sahada bir türlü üstünlük sağlanamadı. Doğru dürüst bir pozisyona girilemedi. Kazakistan takımı daha dirençli gözüküyordu. Her hattıyla kopuk bir milli takım vardı sahada.

Tam sahadaki manzaradan iyice dehşete düşmüştük ki sahanın iyilerinden Ömer Erdoğan’ın müthiş yükselip kaleye gönderdiği topu Arda’nın gol yapmasıyla rahatladık. Hemen ardından gelen Hamit’in golü bizleri de, sahadaki oyuncularımızı da rahatlattı.

Golden sonra Kazakistan milli takımının direnci düştü. Millilerimiz ise rahat bir oyun çıkarmaya başladı.

İkinci yarı yine Kazakistan atakları tehlikeli oldu. Kaleci Onur pek çok topu çıkardı.

Özellikle duran topların milli takımımız kalesinde hep tehlike yarattığını gördük.

Gerek sahaya sürdüğü onbir, gerekse de ikinci yarıda millilerimizin iyice oyundan düştüğü zamanlarda oyuncu değişikliklerini ağırdan alması Hiddink’in eleştiri almasına neden oldu.

Bu yapıyla daha derli toplu bir Avrupa takımı karşısında milli takımımızın işi oldukça zor gözüküyor. Belçika maçını merakla bekliyoruz.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..