Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '11

 
Kategori
Tarih
 

Sn. Ayşe Hür'e gecikmiş yanıt

Kurtuluş Savaşı sürecinde Kürtlere Özerklik verilmesi konusunda bilgi ve belgeler konusunda Ayşe Hür’ün Taraf Gazetesindeki yazısına gönderme yaparak kaleme aldığım "Kurtuluş Savaşı'nın Musul Cephesi-3" başlıklı blog yazım sonrasında, o günlerde durumdan kendisini haberdar ettiğim Sn. Hür, incelemesi sonrasında gerekli düzeltmeyi, konuya geri dönmeye fırsat bulduğu ilk yazısında yapacağını bildirmesi sonrasında 19.12.2010 tarihli yazısında aşağıdaki notu yayınlamıştır. 

Belgelere dayalı tarih gazeteciliği ve araştırmacılığı çalışmalarında nesnelliğe verilen önemin bir göstergesi olarak gördüğüm bu duyarlılığın, Sn. Ayşe Hür'ün yazılarının kaynak niteliğine olan güvenirliği benim nezdimde artırdığını belirtmeyi gerekli görüyorum. http://www.taraf.com.tr/ayse-hur/makale-kurtlere-ozerklik-sozu-verildi-mi.htm 

"Not: Hakan Kıldokum adlı okurumuz, giriş bölümünde sözünü ettiğim dizi yazısında El Cezire talimatnamesinin tarihini yanlış okuduğum için olayın arka planını yanlış yorumladığıma dair bir uyarıda bulunmuştu. Hakan Bey haklıydı. Talimatın tarihini 22 Temmuz 1922 olarak anlamış ve yorumlarımı buna göre yapmıştım. Hâlbuki bu tarih talimatın değil bu konunun ikinci kez görüşüldüğü TBMM celsesinin tarihiydi. Hakan Kıldokum’un tezimi eleştiren ve olayın arka planını açıklayan yazılarının linkini vererek bu gecikmiş açıklamadan dolayı kendimi bir nebze de olsa affettirmeyi umuyorum: http://blog.milliyet.com.tr/Arsiv.aspx?UyeNo=55778&rn=6K&SayfaNo=3" 

 
Toplam blog
: 129
: 1104
Kayıt tarihi
: 12.06.06
 
 

Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F mezunuyum. Yüksek Lisans diplomalarımı G.Ü Sosyal Bilimler Enstitüsü'nd..