Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '12

 
Kategori
Blog
 

Sn. Mustafa Atilla ve insanlığın temel kriteri

Sn. Mustafa Atilla ve insanlığın temel kriteri
 

İnsan davranışları da tartılabilir.


Sayın Mustafa ATİLLA'yı yazdığı özgün bloglar kadar, bloglara yazdığı objektif yorumlarıyla izliyordum, ekrandaki beni en iyi anlayanlardan biriydi.

Ana sayfasındaki ismi ve çizgi resmi ile bende gizemli bir kişilik imajı oluşturmuşken e.posta ile yazışıp telefonlarımızı alıp verdikten sonra kim kimin şehrine giderse arayacağına sözleştik. 

Sayın Mustafa ATİLLA İst gelince aradı ve dün buluşmak üzere randevulaştık, Bakırköy'de buluştuk sohbete çok uygun mekana gittik vakit geçiktiği için dördüncü satte sonlandırdığımız sohbetimizle beyin frekansımızın yazı ortamından daha yakın olduğunu ifade ettik.

Endüstri Mühendisliği formasyonuyla düşünce dünyasına yönelirken her konuyu metodik değerlendiren beyniyle akıcı düşünen konuşan profiliyle ilk buluşmamız olmasına rağmen Sayın Mustafa ATİLLA ile dört saatin nasıl geçtiğini fark etmedik.

Sohbetimiz Evren bütününden insana yani bütünden bireye gelen çerçevedeydi, sohbetin tamamını yazarsam uzun birkaç yazıya dönüşür ama sohnetin sonunda uzun zamandır beynimde dolaşan ama flu olan İNSANLIĞIN TEMEL KRİTERİ kavramına geldik.

Hani günlük yaşamda sıkça kullanılan; insanlık kalmamış, insanlık ölmüş ifadelerine açıklık kazandıracak düşünce alışverişine yoğunlaştık.

Sonuçta; 'insanlığın temel kriteri'nin ifadeyle, eylemle muhataba, başkasına ZARAR vermemek olduğunda buluştuk ve rahatsız etmeme bilincinin de nezaket olduğunu özümsedik.

Yaşamak için mücadele etmek zorunda olan insan; mantığıyla veya yaşamının akışında kimseye fayda sağlamamış sağlayamamış olabilir, bunu kimse kusur olarak göremez ama birinin başka birine bilerek zarar vermesi veya kendi çıkarına hareket ederken zararına sebep olması insanlık sınırının dışına çıkmak olduğu düşüncemizi paylaştık.

Uzunca irdelenecek bu konuyu her okuyanın kendi yorumuna açık (kısa) bırakıyorum ve kısmet olursa Sayın Mustafa Atilla ile sonraki sohbette evrenin bir model olma ihtimalini irdelemek üzere vedalaştık.

Sohbetiyle yaşattığı eksersiz ve katkısı için kendilerine teşekkür ediyorum.

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..