Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '13

 
Kategori
Spor
 

Sneijder geri mi dönüyor; oyun ona göre mi kuruluyor?

Seken topları kullanma becerisi gösteren takımın kazandığı bir karşılaşmaydı TT Arena'daki Galatasaray-Karabükspor maçı...
 
Galatasaray'ın pozisyon üretmekten uzak; ilerideki üçlüsünün yaratacağı karamboller ve Sabri'nin sağ kanattan yaptığı şişirmelerle oynadığı, Selçuk'un aktif alanda görünmediği standartların çok altında bir karşılaşma oldu. 
 
Lua Lua'ya birisi bütün futbol becerini göster ve kapağı İstanbul'a atıver diye bir akıl vermiş anlaşılan. Yüksek becerisini bencillikle birleştirerek Karabükspor'un atak zenginliğini budadı diyebiliriz. Maçın ilk otuz dakikasında öyle topları sündürdü ki saç baş yolduran cinstendi. 
 
Neyse ki Akpala ile oyunu dengelemeyi becerdiler. İlhan Parlak'ın neden sahada olduğunu anlamak da çok kolay değildi; kaçırdıklarıyla Tolunay Kafkas'ı çileden çıkardı. 
 
Sneijder... 
 
Mancini geldiği günden beri hakkında olumlu şeyler söylüyor; o da dün bunun hakkını teslim etti ve takımına galibiyeti getiren golleri attı. 
 
Sneijder kesinlikle Hollanda milli takımında izlediğimiz oyuncu olamadı bir türlü; bunun nedeni kendisinden mi kaynaklanıyordu yoksa takım ona uygun mu değildi? Son zamanlarda kamuoyuna yansıyanları da hesaba katarsak; Sneijder'ın Fatih Terim'le de arasının iyi olmadığını anlıyoruz. 
 
Transferi Ünal Aysal yaptığına, Fatih Terim'i gönderdiğine ve Mancini'ye görevi teslim ettiğine ve İtalyan teknik adamın Sneijder'dan başka bir şey konuşmadığına göre ortada bir mesele olduğu da anlaşılıyor. 
 
Sneijder'ın bu maçta iki gol atması Şam'da kayısı gibi oldu. Özellikle ikinci gol klasik bir Sneijder vuruşuydu. Kalecinin ileride olması tamamlayıcı oldu. 
 
Galatasaray Sneijder'a uygun oynuyor mu? Kesinlikle hayır! Ancak zaman içinde taşların yerli yerine oturması mümkündür. 
 
Fatih Terim oyununu Drogba üzerine kuruyor gibiydi ya da maçlar öyle gelişti; iki oyuncu arasında bir tecih yapacak olsam ben de şansımı Sneijder yana kullanırdım, çünkü çok daha genç ve önünde daha uzun bir zaman var.
 
Sneijder'ın şanssızlığı Sabri, Ceyhun ve Hakan Balta gibi oyuncularla oynamak zorunda kalışıdır. 
 
Burak, bir asist yapmış görünüyor ancak aklı fikri atamadığı gollerin üzerinde yarattığı baskıda; Mancini onu biraz daha kanatlara göndermeye çalışıyor bu da ofsayta düşme sayısını artırıyor. 
 
Bu sezon özellikle ortaya çıktı ki teknik adamlar kanatları defans oyuncularıyla doldurmak istiyor. Özellikle göbek baklavalı dizilince kanatların önü iyice boşalıyor. Burada oynayan oyuncuların bindirmeleri de atak organizasyonları için belirleyici hale geliyor. 
 
Ama Sabri'yle bu iş olmuyor hele hiç olmuyor. Hakan Balta'nın durumu ortada zaten; ne takım arkadaşları ne de taraftarı kendisine inanmıyor. 
 
Galatasaray savunmasının yedilen gol öncesinde Akpala'ya iki kere vuruş yapma şansı vermeleri de maçın Galatasaray adına en dikkat çekici tarafıydı. 
 
Oyunun belli bölümlerinde Galatasaray pozisyon üretemedikçe duran toplara yönelmesi, teknik oyuncuların faul almak için taktik geliştirmeleri hakeme ekstra iş çıkardı. Faullerde oyuncuya göre standart belirlemesi de maçın içinde sürekli tartışmaları beraberinde getirdi. 
 
Lua Lua'nın yardımcı hakeme yaptığı harekete kart çıkarmaması skandaldı. 
 
Karabükspor'un on kişi kaldığı pozisyon öncesinde sanki Burak ofsayttaydı. 
 
Melo ve Selçuk İnan'ın maçı kartsız tamamlamaları çok ilginçti. 
 
 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..