Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

30 Mayıs '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Sokak Modası Trendleri

Sokak Modası Trendleri
 

Değişim ve yenilenen tekrarlar sokak stillerine ferahlık getiriyor. Açılmak serbest, saçılmak kaçınılmaz! Söz konusu sokak modası olunca dört bir yandan farklı, yeni, eskiyi tazeleyen ama iç açan stiller sadece ortaya çıkmakla kalmıyor, ortalığı iddiası ile birbirine katmaya hazırlanıyor. Haziran ayı ile beraber gelen sıcak hava dalgası, yaklaşık üç ay kadar kendini sabitlemek için artık hazır! Sıcak havanın bunaltıcı etkisine karşı koymak için son hazırlıklar tamam mı?

Sokak Stilleri Yaz Modasında Neler Var?

Yaz trendlerinde aslında neler yok ki? Militer tarz yeniden sahneye çıkarken yine yalnız değil. Asi tarzların feminen ve şık duruşları ile harmanlandığı rocker etkisinin sokaklara taşan coşkusuna katılmamak imkansız. Denim on denim akımı lacivert ve mavi tonları harekete geçirirken, beyaz tonları da geri planda kalmaya pek razı gelmiyor. 

Militer Tarz Etkisi

Soluksuz süren bir etki haline dönüşen militer tarz, sokak stilleri üzerindeki hakimiyetini elden bırakmadan devam ettiriyor. Haki yeşilinin ve daha çok asker yeşili olarak da anılan tonların yaz trendleri arasında da yer etmeye niyetli. Günlük stillerde pantolon, etek ve çok cepli spor elbise modelleri asker yeşili ile buluşuyor ve militer tarzın etkilerini yaz mevsiminde de sürdürmeye yetiyor. Ayakkabı, aksesuar seçimleri ile artıyor bile hatta... 

Sokak modası militer tarz

Başkaldıran Stillere Merhaba

Rocker tarz biraz fazla iddialı ve asabi gözüken bir imajı ortaya çıkarır. Derinin zımbalanmış hallerini de ortaya çıkaran tarafları vardır. Günlük stiller için trendler arasında yer alan bu stil, deri görünümlü etek modelleri ile gün yüzüne kavuşuyor. Her an her yere biraz asilik katmak isteyenler için oldukça da hoş bir alternatif oluyor. Üstelik çaba sarf etmeden hem sade, hem şık, hem de iddialı olmak isteyenlere de basic tişört ayrıcalığını bir başka sunuyor. Atlanmaması gereken bir başka detay ise festival stillerinin vazgeçilmezi olan şapka aksesuarlarını yeniden baş tacı ediyor. 

Sokak modası rocker tarz

Yüksek Belli Şort 

Farklı konularda defalarca anlattığım belleri uzayan şortlar, yeniden parmak basılası ve kendi başına belli başlı bir gündem. Gündelik stillerdeki şık kombinlerin olmazsa olmazı diye de tanımlanabilir. Şık olmak isteyenler ama spor görünümden vazgeçemeyenlerin başvuracağı tek ve net seçenek. Üstelik her şeyle kolaylıkla bir ahengin de sahibi olabilir. Gardıropların önünde geçirilen kararsız dakikalarınızı unutun ve bir şortla güne daha hızlı başlayın. 

sokak modası şort modelleri

Bütiyerler Unutulmasın

Kısa bluzların popülerliği artık tartışılmıyor; fakat konu biraz daha enine boyuna uzuyor. Büstiyer modelleri ile kısalan bluzlar yerini seksi bir feminenliğe ama bir o kadar da spor bir görünüme teslim ediyor. Kısacık parçaları sahillerden alıp sokaklara savuran bu çılgınlığa ancak fazla kilolar engel olabilir. 

sokak modası trendleri

Bağcıklı(Lace-up) Kombinler

Birbirine geçen iplerin soluksuz uyumu. Bluz, tişört, ayakkabı ve hatta şortlarda kullanılan bağcıklar yaz mevsiminin güncellenen yenilikleri arasında. Biraz bohem tarza, biraz şık stillere gönderme olan bu detay ufak çaplı bir farklılığın ta kendisi ve çok konuşulan spor şık durumlarının göstergesi gibi...

street style lace-up

Lacivert Beyaz Aşkı

Mavinin lacivert rengine doğru çıktığı yolculukta ona beyaz eşlik ediyor. Bu ikili bir araya geldiğinde uyumsuzluk adına her şey ortadan kalkıyor. Üstelik bu ortadan yok olmada öyle pek külfetli de olmuyor. Kendiliğinden gelen ve bir anda ortaya çıkıp, üzerinizden çıkarana kadar sizi terk etmeyen bir zariflikten bahsediyorum. En kolay elde edilen ama parmakla gösterilen şık bir tarzın sahibi olmak istiyorsanız durmayın, laciverti beyazla tamamlayın...

sokak modası kombinlerGündemde olan stil trendleri hakkında daha fazla görselden ilham almak için - Sokak Modası Trendleri - yazıma da göz atabilirsiniz. 
Ayrıca sokak modasındaki güncel gelişmeleri moda blogum - modaviki - üzerinden de takip edebilirsiniz. 

 

 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..