Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '11

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Somuncu Baba Çöp Şiş - Ortaklar - Aydın

Somuncu Baba Çöp Şiş - Ortaklar - Aydın
 

Somuncu Baba Çöp Şiş


Selamlar,  

Bu yazımda Ege Bölgesi'nin en çok bilinen yol üstü lezzet duraklarından olan Aydın – Ortaklar’ın bir işletmesi olan Somuncu Baba Çöp Şiş’i sizlere tanıtacağım. 

Çöp şişçilerin büyük çoğunluğu artık Ortaklar’dan Söke’ye taşınmış olsalar da, çöp şiş denince akla ilk gelen yer hala Ortaklardır. 

İşletme yaz kış hem açık hem kapalı bölümüyle 7 gün 24 saat hizmet vermekte. Siz yemeğinizi yerken personel tarafından arabanız yıkanır. Arabanızı yıkayan çocuklara bir miktar bozuk para vermeniz yeterli olacaktır. 

Lokantanın sahibi Cüneyt Baba her daim işinin başında. Her müşteriyle tek tek ilgilenmekten büyük keyif alan birisi. Keza tüm personel sizi çok iyi tanıyormuşçasına davranarak kendinizi iyi hissetmenizi sağlamak için ellerinden geleni yapıyorlar. 

Gelelim lezzetli yiyeceklere. 

Siz masaya oturur oturmaz hemen fırından yeni çıkmış sıcacık lavaş ve tereyağ masaya geliyor. Ardından hemen mevsimine göre çoban salata ya da yeşil salata getiriliriyor. 

Ben çöp şiş öncesinde sucuk istedim. Izgara da pişirilmiş sucuğun lezzeti muhteşemdi. Baharatı ve acısı acı sevmeyenleri rahatsız etmeyecek seviyede kıvamındaydı. 1 porsiyonda 4 adet sucuk bulunuyor. Yaklaşık 350- 400 gram gelir. Aperatif olarak mutlaka denemelisiniz. 

Ve sıra geldi ana yemeğimiz olan çöp şişe. Bir şişte 4 kuşbaşı et 1 parça yağdan oluşuyor çöp şiş. Etin lezzeti harika. Ağzınızda daha nerdeyse çiğnemeden dağılıyor etler. Et sevmiyorum diyen bir kişinin bile parmaklarını yalayarak yediğini biliyorum. İsteğinize göre az ya da çok pişmiş şekilde tercih edebilirsiniz. 1 porsiyonda 20 şiş bulunmakta. Hem miktar hem de lezzet olarak oldukça tatmin edici ve doyurucu porsiyonları. Benim gibi eti fazla seviyorsanız nerdeyse 2 porsiyonu hiç anlamdan tek başınıza bitirebilirsiniz. 

Çöp şiş ile birlikte közlenmiş soğan ve biber getiriliyor. 

İçecek olarak tavsiyem kesinlikle kendi yaptıkları ayran. Çok sulu değil, yağlı yoğurttan yapılmış harika bir lezzet. Hele bu sıcak havalarda insanın içtikçe içesi geliyor. Bir sürahi ayranı 2 kişi biranda bitirivermişiz. 

Fiyat kısmına gelince oldukça ekonomik. 1 porsiyon sucuk , 2 porsiyon çöp şiş , 1 sürahi ayrandan oluşan mönümüzün hesabı olarak 32 tl ödedik. Bu mönüyü bu lezzet ve kalitede başka yerlerde bu fiyata yemeniz imkansız ötesidir. 

Sonuç olarak Somuncu Baba Çöp Şiş – Ortaklar – Aydın’ı TAVSİYE EDİYORUM. 

Gelecek birkaç yazım sınırlarımızın ötesi hakkında olacak. Ağustosun ilk haftası St Petersburg – Rusya’ya 1 haftalık tatile gideceğim. Ve tatilin ilk anından bitişine kadar tüm ayrıntıları sizlerle paylaşacağım. 

Gelecek yazımda görüşünceye dek sağlıcakla kalın. 

 

NOT >>> Yazının resimli versiyonuna her zaman olduğu gibi http://bilgeyle.wordpress.com/ adresinden ulaşabilirsiniz…. 

 

A. Bilgehan Varol 

http://blog.milliyet.com.tr/bilgeyle
http://bilgeyle.wordpress.com/
http://www.facebook.com/bilgehanv
http://twitter.com/Bilgehanv
http://gplus.to/bilgehanv 

 

 

 

 
Toplam blog
: 56
: 2108
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

Denizli Anadolu Lisesi, Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F Kamu Yönetimi ve Beykent Üniversitesi MBA ted..