Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '17

 
Kategori
Dünya
 

Son Zamanların Çok Konuşulan Konusu Irak Referandumu...

Son Zamanların Çok Konuşulan Konusu Irak Referandumu...
 

Son zamanlar da çok fazla duymaya başladık Irak referandumunu. Peki nedir bu neden bu kadar önemli bir konu?

Öncelikle Irak tan başlıyalım Irak ülkemizin güneydoğu sınırında bulunan 37.2 milyon nüfusu olan bir devlet. Kürtler ise 5.5 milyonluk bir nüfusa sahip. Irak kürdistan Demokrat Partisi Başkanı Mesud Barzani ise Irak ta yaşanan karışıklıklardan dolayı kürdistan Meclisini kurup bağımsızlık iiçin referanduma gitme kararı aldı. 25 Eylül Pazartesi günü yapılacagını açıklayıp 3 dilde (Kürtçe,Arapça ve Türkçe) seçim pusulası bastırdı.

Irak ise bu karara tamamen karşı çıkarak kabul etmediklerini  ve Irak Meclisi kararı tanımıyacaklarını askıya alınması gerektiği üzerine karar aldı. Irak Başbakan Haydar el-Abadi açıklamsında bağımsızlık referandumun şiddetle neticelendirmesi durumunda askeri müdahalede bulunucağını açıkladı. Almanya, İngiltere, ABD ise referandumun ertelenmesi gerektiğini dile getirdi.Fransa ise Türkiye ile iş birliği yaparak 3 aşamayı bir plan hazırlayıp öncelikle Barzani'yi vazgeçirip, daha sonra bölge Kürtlerinin sorunlarına çözüm bulmayı amaçladılar. İran ve Suriye ise direk karşı çıkarak kendi ülkelerinde de ayaklanma olabilecegini dile getirdiler. Referandumu destekleyen tek ülke İsrail zaten İsrail Devletinin Bağdat ile her hangi teması söz konusu deği.

Gel gelelim güzel ülkemiz Türkiye'nin tavrına  kesin bir dille karşı çıkan ülkemiz Barzani'nin hata yaptığını vurgulayıp hatasından vazgeçmesini her fırsatta  dile getiriyor.Aynı zaman da Kerkük de kürtlerin çok olduğuna inanmadıklarını dile getiriyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin deyimiyle Ankara ve Kerkük'ün kaderi birdir.Fransa ile işbirliği yapan Türkiye, ABD ile görüşecek Çumhurbaşkanımızın ABD görüşmeleri ve erkene alınan MGK toplantısından sonra en net şekilde tepkisini gösterecek, tabi bu arada Irak sınırımda başlayan TSK tatbikatıda bir nevi gözdağı mesajı veriyor .

Hep beraber bundan sonra neler olacağına bakalım...

 
Toplam blog
: 8
: 321
Kayıt tarihi
: 25.05.17
 
 

Ben Adem, Hemşireyim. Düşüncelerimi payraşmak için burdayım... ..