Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '13

 
Kategori
Deneme
 

Sonbaharın Kızları Eylül ve Ekim arafında

Sonbaharın Kızları Eylül ve Ekim arafında
 

Yağmurlarla geliyor ekim


Sonbaharın ilk göz ağrısı bugün vedalaştı benimle. “Bu yıl senin zamanın sıcak geçti Eylül” dedim “ sonbahardan çok yazı yaşadık.” Gülümserken gözlerinden kara bir bulut geçiverdi. “ Olaylar ve kayıplar yeterince ağır gelmiştir diye, mevsimi yumuşatma kararı almışlar” dedi fısıldarcasına çıkan yumuşacık sesiyle. Sonra da öpüp giderken, Sonbaharın ortanca gülü Ekim'in geleceğini müjdeledi.

Güzeller güzeli Eylülü iki damla gözyaşı ile uğurlarken, sözlerinin ağırlığı çöktü omuzlarıma. Mevsimlerin kankası Rüzgar, şiddetini arttırdı Eylülü uğurlama, Ekimi karşılama arafında. Denizin dalgaları küçük adımlarını hızlandırarak koşarken, peşi sıra köpük kardeşleri zorlanmaya başladı.

Rüzgarın arkadaşı Bulut, Ekimin gelme hazırlığında hareketlendi şimdilerde. Gökyüzünde farklı farklı şekiller çiziyor, bazısı beyaz bazısı gri renklerde. Eylülün söylediğine göre: yağmurlarla birlikte gelerek, görkemli bir giriş yapacakmış Ekim. Bu dönem, bereketi bol tutmaya karar vermişler. Eee ne de olsa, insanoğlundan, değerlerden, değerlilerden fazlaca eksildi dünya, bari toprağın bereketini arttıralım demişler.

Velhasıl, Rüzgar, Bulut ve Yağmur üçlemesi, Ekim kızımızın peşinden gelerek, onu yalnız bırakmayacaklarmış.

Buyursunlar gelsinler, sefalar getirsinler. Kapımız tüm Mevsim Ailesine açık. Onlar öylesine bilge bir aile ki, ne zaman, nasıl geleceklerini çok iyi bilirler. Gelirken bizlere neleri getireceklerini de. Bizlere sadece onları ağırlamak kalır.

Çimen Erengezgin  

 
Toplam blog
: 164
: 608
Kayıt tarihi
: 08.09.11
 
 

Yazar ve Yoga Eğitmeni ..