Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '18

 
Kategori
Güncel
 

Sonunda Kadınlar Çıldırdı!

Sonunda Kadınlar Çıldırdı!
 

Kadın doğası gereği yaşatmaya meyillidir. O nedenle dokuz ay karnında taşır yavrusunu. Ona zarar gelmesin diye gözünden dahi sakınır. Hatta evladı büyüse dahi üzerine titrer zarar görmesin diye. En küçük bir tehlikede hiç düşünmeden kendini önüne atar.

Babalara haksızlık etmiş gibi olmayayım. Onlar da elbette yavrularını korumak için en üst seviyede koruyucu davranış sergilerler ama kadının yaptığı çok daha farklıdır bana göre, daha içgüdüsel.

Bu koruyucu, kollayıcı, sevecen tavırlar neden ihmal edilir çoğu kere?

Neden eş diye seçilen bir kadına şiddet uygulanır ve buna haklı gerekçeler oluşturulmaya çalışılır kafalarda?

Şiddetin hiç ama hiçbir haklı gerekçesi olamaz.

Şiddet uygulamakta kendini haklı gören bazı erkeklerin artık daha dikkatli olmasında fayda var sanırım. Hani şiddet uygulayıp sonra da yatağa davet ettiğiniz kadınlar var ya işte o kadınlar sanırım artık çıldırdı. Duvara atılan top misali bu korkutucu, kontrolsüz gücünüz aynı şiddette hatta daha ağır şekliyle size döndü.

Neden mi?

Bu günlerde sık sık kocasını öldüren ya da öldürten kadın haberleri kulağıma çarpar oldu. Ne oldu da bu kadınlar sevip aşık oldukları, aşık olmasalar da kurmuş oldukları yuvalarında huzur içinde yaşamak varken kocalarını neden öldürüyorlar diye düşünmek lazım.

Haberleri dinlediğimde hemen hemen hepsinin hikayesi geliyor ve aynı noktada birleşiyor. O sihirli nokta “Şiddet!”

Kadınlar verdikleri ifadelerinde çoğunlukla kocalarından şiddet gördüklerini, bazıları uzaklaştırma kararı da aldırdıklarını ancak kocalarının tehditleri yüzünden barışmak zorunda kaldıklarını ama şiddetin devam ettiğini söylüyorlar. Koca şiddetinden kurtulmaya yasalar da yetersiz kalınca sanırım onlar da kocalarını öldürerek kurtulmayı yeğliyorlar.  

Kadın bu kadar yaşatmaya kodlanmışken nasıl olur da bir cana kıyar diye düşünürüm zaman zaman. Hani erkeklerde öldürme işi daha çok görülüyor da, kadında olması olsa olsa çaresizlik gibi geliyor bana.

Oysa öldürmek sorunu çözmediği gibi sorun üzerine başka sorunlar ekliyor ve kadın için yaşam tam bir işkence halini alıyor.

Bu noktada biraz düşünsek, düşünebilsek belki sorunun kaynağının eğitimde yattığını görüp her iki cinse de daha iyi bir yaşam vaad edecek yeni bir eğitim sistemiyle bu acı olaylara son vermek mümkün olabilir.

Erkeklerin beynine kadının onların malı olmadığı, kafa yapıları uyuşmuyorsa ayrılmanın dünyanın sonu olmadığı, ayrıldıktan sonra da kadının hayatına dilerse başka bir erkekle devam etmesinin normal olduğu, tıpkı erkekler için normal olduğu gibi algısı yerleştirilmeli. Aksi halde koca katili kadın sayısında artış olabilir.

Tez elden konunun uzmanlarınca değerlendirilip ciddi çözüm önerilerinin masaya yatırılması gerektiğini düşünüyorum. En küçük aileden başlayarak bu eğitimler verilmeli ki çocuklar büyüdüğünde hayatı ne kendilerine ne de eşlerine zehir etmesinler.

Kadınlar ve erkekler lütfen kendinize gelin! Öldürmek hangi sorunu çözmüş ki bu güne kadar sizin sorununuzu çözsün.  Şiddet ve cana kıymanın haklı bir yanı olamaz.

Erkekler,  şiddet bir acizlik göstergesidir, güç göstergesi değil.

Yaşamak ve yaşatmaktır aslolan! Gücünüzü bu yönde harcarsanız sanırım hayat daha anlamlı ve daha yaşanılır olacaktır…04 Şubat 2018

 

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..