Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '19

 
Kategori
Pazarlama
 

Sosyal Medya’da 10 Altın Kural

Yeniden merhaba sayın okurlar, maddeleri sıralamadan önce bir kaç kelam etmek istedim sizlere. Sosyal Medya alışkanlığı her geçen gün artıyor. Firmalar, bireyler, ürünler, teker teker sosyal medya’da yerini alıyor ve git gide konumlarını büyütüyorlar, gerekirse pay satın almaya çalışıyorlar. Büyük maliyetler harcayan firmalar ile küçük bütçelere sahip bireylerin nasıl bu durum karşısında sağlam durabileceğini anlatacağım sizlere. Öncelikle eskiye yönelik tüm bildiklerinizi, özellikle ön yargılarınızı bir kenara bırakın. Bu kuralların sosyal medyada sizin prestijinizi yüksek ölçüde değiştirecek düşüncesi ile okuyun. Kurallara gelecek olursak şöyle..

Bu yöntemlerle daha aktif kullanın sosyal medyayı

Hedef Belirleyin: Şirketinizin, Kurumunuzun, Ürününüz için aylık haftalık bir çizelgeniz olmalı, misal rakam kullanmak gerekirse, bu gün 100 beğeni almalıyız. 25 kişi takibi almalıyız gibi. Her zaman bir ideal ve hedef koymalısınız önünüze.

Sloganınızı Belirleyin: Kendinize özgü sloganınızı oluşturun. Bu slogan için düşünce yapınız kendinizi tatmin ettiği kadar, karşıda ki hedef kişininde ilgisini çekip ve tatmin etmeli. Her şeyin satıştan ibaret olmadığını bir anlık çıkarmalısınız. Duygusal betimlemeler eklemelisiniz slogaınıza veya görselinize. Unutmayın müşterileriniz, duyguları olan bir insan.

Sizde Takip Edin: Müşterilerinizin Sosyal Medya ve Blog’undaki sizin hakkınızda yazdığı makaleleri, yorumları takip edin. Bu yorumlar öncülüğünde kendinizi müşterilerinizin istediği konuma getirin.

Tüm Sosyal Medya Mecralarına Yer Alın: Elinizden geldiğince tüm sosyal medya mecralarında kendinizi gösterin. Ürünlerinizin tanıtımını yapın. Paralel olarak her paylaşımı tüm sitelere gönderin aynı anda yayınlayın. Kitlelerin sizi görebileceği her adresi değerlendirin.

Tanıtım Sayfalarına Başvurun: Sitenize özel iletişim bilgilerini firma rehber sitelerine tanıtıma açın. Şirketinizin hostingi altında iletişim sayfaları oluşturup sosyal mecralarda paylaşın. Müşterilerin kolay ulaşabileceği E-Posta ile tanıtı E-Postaları gönderin.

Kampanyalar Hazırların: Elinizi taşın altına koyup ara ara ücretsiz sürprizler yapın müşterilerinizi. Kampanyalar hazırlayarak verdiğiniz hediyelerin üzerine firmanızın veya ürününüzün isimlerini yazın. Böylelikle sadece o müşterinize değil, o müşterinizin yakınında kilerine de hitap etmiş olursunuz.

Arama Motorlarını Sık Kullanın: Sosyal Medya ve Reklamlar dan gelecek müşterileri beklemek yerine kendinizi google vb.. arama motorlarında da üst sıralara çıkarma hamleleri yapın. Gerekirse küçük bütçeli SEO çalışmaları yaptırın.

Profesyonel Tasarım Desteği: Profesyonel olarak site tasarımınıza destek alın, ürünlerinizin nasıl ön plana çıkarabileceğini anlatan coder ve tasarımcılara sorular sorun. Renk ölçeklerini tasarımcılardan hariç olarak yakın çevrenizdekilere sorun, öneriler alın.

Analiz Sisteminizi Dikkatli İnceleyin: Yaptığınız tüm bu reklam, tanıtım, sosyal medya, çalışmalarının analizlerini çok dikkatli haftanızın bir gününü ayırarak değerlendirin. kendi analiz raporlarınız dan hariç Google analiz raporlarını çıktı edinip inceleme yapın. Karşılaştırma yapın.

Sürekli Kaliteli Hizmet Verin: Son olarak ne olursa olsun kaliteli ve sınırsız destek politikası izleyin. Müşteriler kaliteyi nerede olursa olsun bulurlar. Tanıtımdan çok biz tüketicilere kullanıcılara kaliteli hizmet ve kaliteli ürün lazım unutmayın…

Son olarak ünlü bir firmanın analizlerine göre aşağıda inografik olarak bildirim mevcuttur. Öneri olarak değerlendirip uygulamanızı tavsiye ederim. Saygılarımla hoşça kalın..!

https://www.baytronik.com/sosyal-medyada-10-altin-kural/

 
Toplam blog
: 2
: 93
Kayıt tarihi
: 16.10.18
 
 

"1993 yılında Gaziantep'de doğdu, İlkokulu Şehit Nafi Kıvanç İlkokulu'nda, Ortaokulu Şehit Nafi Kıv..