Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '13

 
Kategori
Bilgisayar
 

Sosyal medya hesapları kullanırken dikkat edilmesi gerekli küçük ayrıntılar

Sosyal medya hesapları kullanırken dikkat edilmesi gerekli küçük ayrıntılar
 

Her geçen gün kullanıcı sayısını arttıran ve daha da güçlenen sosyal medya hesapları kullanıcılar için güzel bir vakit geçirme aktivitesi olsa da birçok güvenlik sorunu barındırıyor. Bunların sonucunda kullanıcılar gizliliklerini ve en önemlisi bilgilerini kaybedebiliyor.

Dünya internet ağına yapılan yatırımlar sürekli artmakta. Fakat casuslara yönelik yapılan engellemeler halen yetersiz.

Peki, Facebook, Twitter, Mail hesapları nasıl yönetmeliyiz? Nelere dikkat etmeliyiz?

Öncelikle Facebook ve Twitter hesaplarımızdan başlayalım. Son zamanlarda Facebook hesaplarında en sık yaşanılan sorunların başında, yanlış linklere tıklama sonucu arkadaş listesinde duvarlara bilmeden spam gönderme bulunuyor. Büyük firmaların isimlerini kullanarak (Microsoft gibi) kullanıcılara güvenli bağlantı sunuyor gibi görünmesine rağmen aslında bunların hepsi birer tehdit. Bu kötü amaçlı bağlantılardan bir nebze kurtulmak ise “Uygulamalar” sayfasındaki tüm uygulamaları kaldırmaktan geçiyor. Tavsiyemiz; bilmediğiniz bir linke tıklamayın!

Gizli bilgilerimizi başkalarıyla paylaşmak ise Facebook hesaplarında olduğu gibi diğer tüm sosyal paylaşım sitelerinde güvenlik sorunu oluşturuyor. Sitelere kayıt olurken size “Annenizin doğum yeri, En sevdiğiniz öğretmen vs.” gibi sorular soruluyor. Bu bilgileri başkalarıyla paylaşmak onlar için çok basit bir hesap ele geçirme yöntemi.

Tüm sosyal paylaşım siteleri ve mail hesaplarınızı korumanın önemli bir ayrıntısı zor ve karışık bir şifre seçmektir. Bunun için şifrenizde en az bir sayı, bir küçük ve büyük harf ve bir özel ifade bulunmalıdır. Her bir hesabınız için ayrı şifreler oluşturmak, şifre güvenliği için önemli bir unsurdur.

İnternet herkes içindir, kötü amaçla kullanılmamalıdır.

 
Toplam blog
: 9
: 986
Kayıt tarihi
: 23.07.12
 
 

Blog. ..