Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '10

 
Kategori
Okullar
 

Sözleşmeli öğretmen rezaleti

Dünyanın başka neresinde var öyle rezil bir uygulama? M.E.B. sözleşmeli öğretmen çalıştırıyor. Çok ucuza ve yazın maaşsız. Bu hangi insanlığa ve vicdana sığar? Bu açıkçası devletin aciz ve çaresiz kalan vatandaşı sömürmesidir!

Bu olay ivedilikle soruşturulmalı ve bu konuda sorumluluğu olanlar hukuk karşısında hesap vermelidirler. bir insan yaşamı bu kadar ucuz olamaz.

Hiç bir mesleği aşağılamıyoruz. Herkes alın teriyle çocuklarının nafakasını kazanıyor. Ancak söz konusu olan eğitim ve öğretmen olunca durup 2-3 kez düşünmek gerek. Öğretmenlik ve hamallık... Ey M.E.B.'nın en tepesindeki sorumlu kişi! sen kadrolu öğretmenine hamallık yaptırıyor musun? Okuldaki bütün bedenen yapılan işleri müstahdemlere yaptırıyor musunuz? Bu ne iştir ki söz konusu sözleşmeli öğretmen olunca ona hamallık da yaptırıyorsunuz. Bu durumdaki öğretmenler eğitim-öğretim dönemi başlayınca nasıl öğrencilerinin karşılarına çıkıyorlar? Eğitim-öğreti işi bu kadar basite alınan bir iş midir? Öğretmene toplum içerisinde hak ettiği makam ve mevkiyi vermedikçe eğitimde başarıya ulaşamazsınız.

Askerlik yaptım. Çok iyi hatırlıyorum. Ordunun şerefine gölge düşer kaygısıyla asteğmenken elimizde ağır yük taşımamıza bile izin verilmezdi. Evet TSK personeli bu kadar şerefliyken, eğitim ordusu (M.E.B.) personelinin şerefi bu kadar mı olmalıydı? Eğitim ordusuna değer vermeyen hiç bir devlet yeni kuşakları yetiştirmekte başarıya ulaşamaz.

Bu ne demek? Yeteri kadar öğretmen yetiştiremiyorsunuz. Sokaktan hamalları toplayıp öğretmenlik yaptırıyorsunuz. Ya da geri kalmış Afrika ülkalarinden daha geridesiniz ve yeterli maaş vererek tam donanımlı öğretmen çalıştıramıyorsunuz. Çok tuhaf bir durumla karşı karşıyayız. Eğitimi hiç önemsemeyen bir düşünce yapısıyla karşı karşıyayız!

Daha da garip ve anlaşılmaz olan: kalp krizi geçiren hamal-öğretmenin iki adım ötedeki sağlık ocağında apaçık ihmal ve sorumsuzluktan ötürü yaşamını yitirmiş olması. Hem Sağlık Bakanı hem de Milli Eğitim Bakanı başlarını iki ellerinin arasına alıp derin derin düşünsünler. Bir vicdan muhasebesi yapsınlar. Bence hiç vakit geçirmeden ya sorumluları bulsunlar, ya da bulamadıkları takdirde her ikisi de görevlerinden istifa etsinler.

Ben emekli bir öğretmenim... Vicdanım kanıyor. Eğitim ve eğitim veren hamal-öğretmenin yaşamı bu kadar hafife alınamaz.

 
Toplam blog
: 32
: 1827
Kayıt tarihi
: 07.08.10
 
 

1954 doğumluyum. Mersin'de doğdum. Emekli İngilizce okutmanıyım...