Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '09

 
Kategori
Siyaset
 

Sözleşmelilere verilen söz unutuldu mu?

Sözleşmelilere Verilen Söz unutuldu mu? CHP'li vekil Muharrem İnce, yerel seçimler öncesi eski Milli Eğitim Bakanı Çelik tarafından sözleşmelilere verilen sözü hatırlattı..

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından yerel seçimler öncesinde kamuoyuna açıklanan sözleşmeli öğretmenlere koşulsuz kadro verilmesi sözünün gereğinin şimdiye kadar neden yapılmadığını sordu.

İnce, 'Milli Eğitim eski Bakanı Sayın Hüseyin Çelik, bir tv programında sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirileceğini açıklamıştı. Sayın Hüseyin Çelik, 1. atama bölgesinde zorunlu hizmet yerlerinde 5 yıl, 2. atama bölgesinde 4 yıl, 3. atama bölgesinde ise 3 yıl görev yapan sözleşmeli öğretmenlerin, hiçbir değerlendirmeye tabi tutulmadan kadroya alınabileceğini açıklamıştı' sözleri ile hatırlatmada bulunarak mevcut Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması için soru önergesi verdi..

KPSS Puanı Üstünlüğü ile Kadroya Geçişler Devam Edecektir

Ulusal basında yer alan haberlere göre de; AKP Genel Merkez Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından sözleşmeli bir öğretmenin kadroya ne zaman alınacağız Bakanlığınızdan aldıklarını söyleyerek başvuran kişiye ilettikleri cevapta;

Sayın TÜRK; Sözleşmeli öğretmenlerin kademeli olarak ve her yıl belli sayıda kadroya alınması için yönetmelik taslağı üzerinde çalışmalar yapılmaktadır.

2009 yılı içinde uygulamanın başlatılması beklenmektedir. Yine KPSS puan üstünlüğü ile kadroya geçişler devam edecektir.

Onun için hiçbir sözleşmeli öğretmenimiz, nasıl olsa kadroya alınacağız KPSS"ye hazırlansam da olur, hazırlanmasam da olur diyerek rehavete düşmesin. KPSS"ye çalışarak beyninizin gücü ile kadroya geçmenizi tavsiye ederiz. Çünkü yukarıda da belirtildiği üzere sınavsız kadroya geçişler kademeli ve belli sayıda olacaktır. İyi günler dileriz.” İfadeleri bulunmaktadır.

İşte CHP'li İnce'nin Bakan Çubukçu'ya Yönelttiği Sorular:

1- “KPSS"ye çalışarak beyninizin gücü ile kadroya geçmenizi tavsiye ederiz.” Açıklaması 200 bine yakın öğretmen açığının olduğu ülkemizde üniversite bitirmiş öğretmen olarak mezun olmuş gençlerimize verilebilecek bir cevap mıdır?

2- Mahalli idareler seçimi öncesi, Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik"in bir TV programında sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirileceğini söylemesi seçim yatırımı olarak mı kalmıştır?

3- Bakanlığın Sürekli Olarak kadrolu Öğretmen alımı yapması halinde Sözleşmeli öğretmenlerde KPSS puan üstünlüğü ile kadroya geçebileceklerdir. Fakat bakanlık sözleşmeli öğretmen alımına devam etmektedir. Hem sözleşmelileri kadroya alacağım derken bir yandan da sözleşmeli öğretmen alımı yapılması bir çelişki değil midir?

4- Sözleşmeli öğretmenlerin hepsinin hiçbir şarta bağlı olmadan kadroya geçirilmeleri için Bakanlığınızca yapılan çalışmalar nelerdir?

 
Toplam blog
: 5
: 653
Kayıt tarihi
: 02.06.09
 
 

Öğretmen olarak çalışıyorum. Haksızlıklara gelemiyorum. Fenerbahçeliyim. Kendimi bildim bileli gözl..