Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '15

 
Kategori
Güncel
 

Sözüm ona erkeklerin, ''erkeklikleri'' ellerinden alınmalı.

Sözüm ona erkeklerin, ''erkeklikleri'' ellerinden alınmalı.
 

Alıntı


Merhume Özgecan'ın böyle vahşice bir cinayete kurban gitmesi, herkes gibi beni de derinden yaraladı. Sözün bittiği yer sanırım bu olsa gerek. 
 
Özgecan'ın babasının söylemleri gerçekten de ders niteliğinde, ancak cani ruhlular hak ettikleri cezayı almalılar, müebbet hapis dahi olsa yine aftan yararlanma durumu hasıl olacaktır. Toplumumuzda ki, şiddet eğilimlerini, tabanca veya bıçakla fotoğraf çektirip, sosyal medyada paylaşanlar, ormanın kıyı ve köşelerinde içki alemleri bu tür tecavüz, tehdit olaylarına adeta davetiye çıkarıyor. Erken yaşta, gençlerin evlendirilmeleri, aile baskısı, toplumumuzun psikolojik travmasıdır. Bilinçsizce yuva kurmanın, cebi para görmeden, kadını koynunda gören acizler! Kadının değerini nereden bilsin, bir iki çoluk çocuğa karıştığında ise, nasıl olsa annem babam torunlarına dayamamaz imajı vardır ya! Yani bir nevi duygu sömürüsü.
 
Her zaman da dediğim gibi, eğitim diyorum, salt evlenmek için gençler evlendirildiğinde ortaya böyle çarpık ruhlu sosyal katiller, ne yazık ki cıkıyor ve de çıkacaktır. Evlilik terapisinden yanılıpta, ebeveynlere bahsetmiş olsak; O da neymiş denir, oysa günümüz ışık hızıyla ilerlemekte. En azından çağımızın gereksini mi olarak düşünmeliyiz. Katillerin aile içinde nasıl yetiştiklerine bakmak gerek. Küçük yaşta, bilinçsiz ve zoraki evlilikler, içinde bulundukları arkadaş ortamları, işsizlik oranının fazla olması, kahve köşeleri vs vs. 
 
Tam da tahmin ettiğim gibi, buraya kadar olan kısmı dün yazmış ve tamamlamaya internetimizin gitmesi dolayısıyla da fırsat bulamamıştım. biraz önce, gazetede okuduğumda! Zanlının, babasını bıçakladığını, annesini ise her gün dövdüğünü, trafik kazasından sonra da psikopatlaştığını söyleyen, amcası '' Biz ne düğününe gittik,  ne de başka şeyine katıldık'' diye beyanat vermiş. Bundan anladığım kadarıyla, akrabalarının ve çevreden dışlanmışlığın büyük olumsuzlukları da var.
 
Her ne kadar psikolojik bozuklukları olsa dahi, gencecik bir kızın hunharca ölümünden de vahim olamaz. İdam geri gelsin mi derseniz, gelsin derim! Müebbet hapis, kısala kısala belki de on yılın altına düşecek, bu mu dur yani? 18 Yaşında trafik kazası geçiren askerliğini yapmayan ama evlenen! Dedim ya sözlerimin bittiği yerdeyim, dilerim en ağır cezaya çarptırılırlar. Kadınlara bu denli vurdulu kırdılı sözüm ona erkeklerin, ''erkeklikleri'' ellerinden alınmalı. Merhumeye Allah'dan rahmet, yakınlarına ise sabırlar diliyorum, ve de nerelere gidiyoruz diyorum??
 
 
Toplam blog
: 425
: 412
Kayıt tarihi
: 24.02.13
 
 

37 Yıldır  yurtdışında yaşıyorum , 1000 den fazla şiirim var,  çeşitli edebiyat sitelerinde, derg..