Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '14

 
Kategori
Sağlık
 

SSK Sorgulama - SSK Hizmet Dökümü işlemleri artık daha kolay!

SSK Sorgulama - SSK Hizmet Dökümü işlemleri artık daha kolay!
 

Milliyet blog okurları bugün sizlere SSK sorgualama ve SGK hizmet dökümü işlemleriniz için bilgi vereceğim. SSK ve SGK hizmet dökümü işlemleri E SGM üzerinden ve E devlet üzerinden şifreli ve şifresiz olmak üzere iki farklı şekilde yapılmaktadır. Eğer E devlet şifreniz yok ise şifrenizi PTT'den alabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken kimlikğiniz ile birlikte PTT ye başvurmak. Aşağıda ki linlten ve aşağıda ki bilgilerden SSK sorgulama ve SGK hizmet dökümü işlemleri hakkıdna daha detaylı bilgiler bulabileceksiniz. 

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarı daki linke tıkladığınızda işlemler ile alakalı tüm bilgileri karşınızda bulacaksınız. Bu bilgileri kullanarak ister E devlet üzerinden ister E SGM üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu bilgileri kullanarak ne zaman emekli olurum sorunuza yanıt bulabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ya bu builgileri doğru bir şekilde yorumlamak yada aşağıda ki linkte tıklayarak hesaplama modülünü kullanmak. 

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM HESAPLA!

 

Diğer SSK İşlemleri;

SSK-SGK Gün Dökümü

SSK-SGK gün dökümü uygulaması sayesinde işe başlama tarihinizi, işten çıkış tarihinizi, ne kadar süreyle hangi işte çalıştığınız gibi bilgileri kolaylıkla öğrenebilirsiniz. SSK gün dökümüyle ayrıca emekliliğinize ne kadar gün kaldığını, öğrendiğiniz bilgileri kullanarak emekli olacağınız tarihi, alacağınız maaşı gibi birçok işlemi de gerçekleştirebilmektesiniz.

SSK-SGK Maaş Hesaplama

SSK-SGK maaşınızı hesaplamanızın en kolay ve pratik yoludur. Bu uygulamayı kullanarak kendi emekli maaşınızı kendiniz hesaplayabilirsiniz. Bu uygulama ile, önceden ortalama emekli maaşınızı hesaplayabilirsiniz ve sonrasında herhangi bir sürpriz ile karşılaşmazsınız. Ancak bu noktada bilmelisiniz ki SSK-SGK maaş hesaplama uygulamasının amacı sizleri bilgilendirmektir. Herhangi bir resmi evrak niteliği taşımamaktadır.

SSK-SGK Randevu Alma

SSK-SGK randevu alma için 3 seçenek vardır. Online SSK-SGK randevu alma sistemiyle ücretsiz olarak hangi doktordan istiyorsanız ona göre randevu alabilirsiniz. Diğer seçenek ise alo 182 numarasını arayarak randevu alabilmenizdir. Son olarakta sabah erkenden hastaneye gitmenizi tavsiye ederek randevu alabilirsiniz. İnternet üzerinden randevu alabilmek için ilgili siteye giriş yaptıktan sonra randevu ala tıklayıp yeni üye ol butonuna basmalısınız. Bu adımdan sonra sizden sırasıyla T.C kimlik numaranız, adınız, soyadınız, cinsiyetiniz, doğum yeriniz, doğum tarihiniz, babanızın adı, annenizin adı, telefon numaranız, sabit bir telefon numarası ve siteye daha sonralarda da giriş yapabilmek için kullanacağınız sizin tarafınızdan belirlenen parolanız istenecektir. Sizden istenen bilgilerin hepsini doldurmak zorunda değilsiniz. Bilgilerin yanında (*) işareti olan bilgileri doldurmanız yeterlidir. Ancak randevunuzla ilgili kalıcı bilgi istiyorsanız zorunlu olmadığı halde e-posta adresinizi vermenizi tavsiye ederiz. Bu bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girdikten sonra kaydet tuşuna bastığınızda SSK-SGK randevu alma sitesine üyeliğiniz tamamlanmış olacaktır. Bu işlemlerden sonra ihtiyaç anında sadece T.C. kimlik numaranız ve parolanızla birlikte istediğiniz şehirde istediğiniz hastanenin istediğiniz doktorundan randevu alabilirsiniz.

SSK-SGK Rapor Ödemesi

SSK-SGK’ya bağlı olarak çalışmakta olan kişilerin sağlık raporu aldıkları zaman SGK o kişilerin mağdur duruma düşmemesi için işverenlerinin kestiği aylığın belli bir kısmını öder. SSK-SGK rapor ödemesi işleminizi online bir biçimde yapabileceğiniz gibi isterseniz aldığınız raporu SGK'ya götürerek de yapabilirsiniz. SGK'da bu rapor incelenecektir. Onaylandığı takdirde SSK-SGK rapor paranız Ziraat Bankası'na yatırılacaktır. Ziraat Bankası'ndan T.C numaranız ile birlikte rapor paranızı alabilirsiniz. SSK-SGK rapor sorgulama işleminizi internet üzerinden yapmak isterseniz sizden sadece T.C kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz istenecektir. Eğer E-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında kendinize ait E-Devlet şifrenizi öğrenebilirsiniz. Sizlere tavsiyemiz E-Devlet şifrenizi kimseyle paylaşmamanız ve aldıktan sonra şifreyi değiştirmeniz.

 

 
Toplam blog
: 10
: 2029
Kayıt tarihi
: 30.09.13
 
 

Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim. Sosyal güvenlik üzerine çalış..