Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '15

 
Kategori
Sinema
 

Still Alice

Still Alice
 

Başrollerini Juliane Moore ve Alec Baldwin'in paylaştığı, Richard Glatzer ve Wash West'inYönetmenliğini üstlendiği 2014 yılında gösterime girmiş bir film. Juliane Moore bu filmdeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ı almış. 

Üniversitede Profesör olan evli ve 3 çocuk sahibi bir kadının 50 yaşında Alzheimer teşhisi konulmasıyla değişen hayatını konu alıyor.

Kariyerinde onca başarılar elde etmiş bir kişinin gün be gün herkesi, herşeyi ve hatta kendisini unutma süreci çok zor olmalı. Filmde kadın, hastalığının ilk başlarında, zihni daha bütünüyle bulanıklaşmamışken, "keşke kanser olsaydım" diyor. Oysa ki bizler en kötü hastalığın kanser olduğunu düşünüyoruz. Kendimizin ya da bir yakınımızın kansere yakalanması dünyanın sonuymuş gibi geliyor. Ama beterin beterin var sözü burada bir kez daha anlam kazanıyor. Unutmak, demek ki kanserden de kötü. Daha da kötüsü bu hastalığın genetik olarak çocuklarına da aktarılmış olması.

Yabancıların ölüme ve hastalığa yaklaşımlarından çok etkilenirim. Bir yakınlarının ölümü karşısında metanetli duruşlarına hayranlık duyarım. Burada da onu görüyorum. Aile bireyleri hayatlarına güç te olsa devam ediyor, kendilerini bırakmıyorlar.

Filmin bir başka yerinde; bu hastalık "yitirme sanatında ustalaşmak" olarak tanımlanıyor ve "an'ı yaşamak" üzerine vurgu yapılıyor. Yapılması gereken bu evet, anı yaşamak. İster hasta olsun, ister olmasın herkes anı yaşamaya odaklanmalı. Çünkü hiçbirimiz bilmiyoruz sonraki anlarda yaşayacaklarımızı.

Özetle film çok güzel ve herkesin kendisi için çıkarabileceği dersler var. 

 
Toplam blog
: 87
: 566
Kayıt tarihi
: 02.12.09
 
 

Çevre Bilimi Uzmanı – Peyzaj Mimarıyım. Yüksek lisansımı çevre sorunları ve biyokütle enerjisi üz..