Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '08

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Stratejik hata mı

Stratejik  hata mı
 

Ülkemizin doğal ortamında, en bol olan ve yüzyıllarca boşa akan sularımız, yavaş, yavaş kıymete biniyor. Ancak bu su olayını stratejik bir silah olarak kullanamadığımız da ortada.

Manavgat Çayından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine, döşenecek boru ile gönderilecek suyun, yıllık 25 milyon metreküpünü, Rum'lara vermek isteyen, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yetkilileri, red yanıtı almışlar. Ve 1000 km.öteden Yunanistan'dan tonu 67 Sentten (ulaşım hariç)su almak için anlaşma yapmışlar.

Yunanistan'dan değil, isterlerse Brezilya'daki Amazon nehrinden alsınlar. Sen elindeki su gibi bir silahı, kendi elinle seni her platformda düşman olarak gören Rum'lara teslim et. Olacak iş değil!..

Ha şunu diyen çıkabilir, bu da belli bir stratejidir. Kendine bağımlı kılarsın. Yo; o kadar da değil. Uluslararası anlaşmalar ve özellikle AB ve ABD en ufak bir yanlışında, tepene üşüşeceğini, hatta o güzelim suyu, Rumlar'a bedava verilmesini bile savunabileceklerini unutmamak gerekir.

Su gibi stratejik maddelerin, daha bilinçli ve ülke çıkarları için kullanılması gerekmiyor mu? Güney Doğumuza bir bakalım, Suriye, Irak, İsrail, Lubnan, Ürdün, Suudi Arabistan, Kuvveyt, Katar, Yemen gibi ülkeler ile, Kuzey Afrikada, Libya, Sudan, Tunus, Cezayir, Hatta Fas gibi ülkelerinde, bir damla suyunun olmadığı bir gerçek. Er yada geç bu ülkeler, Türkiye'nin suyuna muhtaç olacaklar ve suyu almak için rekabete girecekler.

Sen elinin altındaki suyu Kıbrıslı Rum'lara vermeye çalış, onlarda bu teklifini reddetsinler. İnsanın bir taraftan da iyi yapmışlar diyesi geliyor. Bizimkilerin uygulaması gereken stratejiyi, Rum'lar almamak yolu ile uygulamışlar(!)

Birde Maliye Bakanlığının boşa akıp giden suları, satma projesi vardı!.. Ne oldu? Alan mı çıkmadı. Yoksa, yurt dışı yandaş firmalar mı talip olmadı(!)

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..