Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Su Böreği

Su Böreği
 

SU BÖREĞİ


SU BÖREĞİ

MALZEMELER:

Hamuru için;

5 yumurta

1 çay kaşığı tuz

1 fincan ılık su

2.5 su bardağı un

iç malzeme;

400 gr. yağlı tuzu alınmış peynir

200 gram rendelenmiş mozerella yada taze kaşar

1 demet kıyılmış maydanoz

Hamur katlarına sürmek için;

250 gr. eritilmiş tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 su bardağı süt karışımı

Hamur açarken kullanacağımız; un ve nişasta


HAZIRLANIŞI

Hamur için gereken malzemeyi bir kabın içinde karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayarak 10 bezeye ayırıp üzerini örterek yarım saat dinlendirelim.

Bu arada peynirleri parçalayıp maydanoz ile karıştıralım.

Büyük genişçe bir tencereye bolca (7 litre kadar)su koyup kaynatalım ve içine 2 yemek kaşığı tuz ve 3 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyelim.

Aynı büyüklükte başka bir kaba da soğuk su koyalım.(mümkünse içine buz atalım) ve içine bir kevgir yerleştirelim.

Hamurlarımızı tezgahta bol un ve nişasta serperek mümkün olduğunca açıp, ilk hamuru yağlanmış tepsiye döşeyip üzerine fırça ile süt karışımından sürelim.

Diğer hamurları açtıkça önce kaynayan suya atalım ve 45 saniye bekletip kevgir kaşık ile soğuk suyun içindeki kevgire alalım 1 dakika kadar bekletip kevgiri sudan kaldırıp suyunu süzdürelim ve tepsiye döşeyelim. Her hamur için aynı işlemi yaparken, tepside her hamur üzerine sütlü karışımdan sürüp, he iki kat arasına da peynir karışımından serpiştirelim.

Son hamuru pişirmeden en üstüne yayıp kalan sütlü karışımdan sürelim ve 200 derece ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar ortalama 45 dakika pişirelim.

Not; Pişirme olanağı varsa ve kalın tepside yapıyorsanız, çevire, çevire Ocak üzerinde de kızartabilirsiniz.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..