Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '10

 
Kategori
Deneme
 

Su Gibi

Yağmur tanesi kadar saf ve temiz doğar insanoğlu.. Daha dünyaya ilk merhabasında yaşlar akar gözlerinden tıpkı yağmur gibi. Dokuz aylık anne hasretinin sona erişinin sevincidir kimbilir. Belki de bir bilinmeze gelişin tuhaf korkusudur.

Pınarlardan çağlayan su kadar berraktır teni.. Hiç bir yabancı madde karışmamıştır ki henüz ruhuna.. Gülücükler açarken yüzünün pembe bahçesinde daha toprağa ayağı bile dokunmamıştır. Ana kucağından halıya bile inmemiştir patikli ayakları.

Ebeveynlerin adı ve "su" dur genelde ilk öğrenilen sözcükler. Çünkü onlarsız bir beden varolma savaşını sürdüremez ki.. Gördüğü ilk yüzdür anası ve babası. En güzel dönemdir her şeyin önüne sunulduğu o günler.. Süt annenin göğsünde, şefkat ise onu saran kollardadır.

Hayata karışması için özenle açılan yoldan kontrollu akar önce.. Sonra büyüdün derler. Bazen ürkerek, bazen gürül gürül bazen de palaspandıras yol alır. Su gibisin denilen çağ, bir de bakılır ki "su gibi geçti zaman" söylemleriyle hatırlanır. Su hayattır ve hayat da acısıyla tatlısıyla her şeyi paylaşmaktır insan için.

Su iyi bir dost gibidir aslında mevkisi hiç önemli değil. Yeter ki bir bardak suya ulaşabilecek kadar yakın olsun yürekler. Kilometrelerce mesafe bile uzak değildir. Kristal bardakmış, sade bir cam bardakmış farkeder mi hiç içinde duru ve kanası içilecek lezzette bir su olduktan sonra..

Kendini üstün gören her insan dışa ördüğü kabuğundan bir gün çıkacak ve herkesin giydiği o tek tip elbiseye er veya geç bürünecektir.

"Doğum ve Ölüm" arasına sıkıştırılmış bir ömür yaşıyoruz aslında.. Umarım yapacağımız güzel şeyler için vaktimiz vardır. Geç kalmadan sevdiklerimize bir kez daha sevdiğimizi söylemeliyiz.

Güzel olan hiçbirşeyi bir ertesi güne ertelememeliyiz.

Su kadar güzel bir ömür diliyorum herkese.

Saygı ve sevgilerimle..

Aysel AKSÜMER

 
Toplam blog
: 334
: 482
Kayıt tarihi
: 22.03.10
 
 

Halkla İlişkiler bölümü mezunuyum. Iki çocuk annesiyim. "Bir Öykü Kadar Kısa Bir Roman Kadar D..