Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '12

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Şua izinleri için yeni genelge yolda

Şua izinleri için yeni genelge yolda
 

Sabimer.com


Sabimer.com sağlık bilgi merkezi sitesinden yapılan açıklama ile Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda "Radyasyon Çalışanları" için verilen yılda 30 günlük şua izinleri ve fiili hizmet zammı hakkı yeniden düzenlenerek Genelge olarak 81 il valiliklerine gönderileceği bilgisi verildi. Sabimer.com sayfa yöneticileri çok sayıda teşekkür mesajı aldıklarını söylüyorlar.

Haberin Detayı; http://www.sabimer.com/?Syf=26&Syz=193835&/Şua-İzinleri-İçin-Yeni-Genelge-Yolda

Radyasyon çalışanlarını yakından ilgilendiren “Radyoloji Çalışanlarının Şua İzinleri ve Fiili Hizmet Zammı Kısıtlandı” ve “Şua İzinleri Soruşturmalık!” haberlerimizden sonra iletişim kanallarından bize ulaşan ziyaretçilerimiz, şua izni ve fiili hizmet zammı konusunda çok sayıda soru ve bilgi talebi gelmiştir.


SABİMER.com Ankara ekibi çözüm için bakanlıkta idi

Konuyla ilgilenen Sabimer.com Ankara muhabirlerimiz uzun uğraşlar sonucunda yetkililerle görüşmeyi başardı.

Bakanlığın 27.11.2012 tarihinde yayınladığı yazının yöneticiler tarafından yanlış anlaşıldığını ve uygulamada farklılıklar oluştuğu söylendi. Bakanlığın bu konudan haberdar olduğunu, Şua izni ve fiili hizmet zammının kaldırılmasının söz konusu olmadığını ve geçmiş yıllarda olduğu gibi kullanılmaya devam edeceği belirtildi.

Bakanlığın konu hakkında yeni bir yazı hazırlandığı ve ilgili yazının illerde genel sekreterliklere gönderileceği bilgisi Sabimer.com’a verildi.

Şua izni ve fiili hizmet zammını kimler alacak?

Radyasyon kaynağı sayılan cihazlarda bir fiil ve sürekli çalışan radyasyon çalışanları şua izni ve fiili hizmet zammından faydalanacaklardır. MR gibi cihazları kullanan personel radyasyon görevlisi sayılmadığı için doz aşımı olduğu hallerde kullanabileceklerdir.


Bakanlığın en kısa sürede yeni yazıyı kurumlara göndereceği beklenmektedir. Gelişmeler Sabimer.com’da..



SABİMER.com - ANKARA

www.sabimer.com

(Bu haber sadece www.sabimer.com adresinde bulunmaktadır.)



Bu yazının tüm hakları sabimer.com'a aittir. "www.sabimer.com" biçiminde bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

 
Toplam blog
: 20
: 2861
Kayıt tarihi
: 09.01.07
 
 

1984' ün soğuk aylarından biri olan Eylül ayında doğmuşum. Çocukluğum Konya'da geçti. Taa ki Memu..