Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Suç ile suçlular karışıyor!

Geçenlerde bir haber vardı; haber “Vahşet” kıvamında çarpıcı bir başlıkla verilmişti. Üzerinden kaç gün geçti hala sinirlerim yatışmadı!

Efendim, bir ilimizin bir ilçesinde (bilerek isim vermiyorum) 17 yaşında bir genç kız evinin tuvaletinde düşük yapmış, bebek beş aylıkmış.

23 yaşındaki sevgilisi kızın bilerek bebeği düşürdüğünü ve 16 yaşındaki kız kardeşinin de kendisine yardım ettiğini çok üzülerek(!) babasına anlatmış ve baba-oğul birlikte gidip savcılığa şikayette bulunmuşlar.

17 yaşındaki kız ve 16 yaşındaki kız kardeş gözaltına alınmış, bebeği gömdükleri yere götürülmüşler, gerçi bebek gömülen yerde bulunmamış ama sardıkları çarşaf oralardaymış.

Ve, iki kız kardeş tutuklanmış!

Haber altı yorumlar ise insanın sinir katsayısını bünyenin kaldıramayacağı boyutlara taşır vaziyette: Bahsi geçen kız = şeytan durumları yani…

Yahu 23 yaşındaki delikanlı 17 yaşındaki kızla birlikte olmuş, cinsel ilişkiye girmiş, kız hamile kalmış; efendim bir yorumcu diyor ki: bebeğin babası haklı, kendisi büyütecekti belki de bebeği…

Ayol, delikanlı bebeğe sahip çıksaydı bebek beş aylık olana kadar gidip de kızı istemezler miydi?

Ülkemiz standardında kaç aile böyle bir durumda kızını isteyene hayır der?

Genç yaşta kızla birlikte ol, kız düşük yapsın, sonra git savcılığa şikayette bulun; şikayet de ciddiye alınsın!

Kaç kadın kocasının şiddetinden korkup şikayette bulunuyor ve korunamıyorken, kaç kız tecavüz edildi diye başvurup da zanlı serbest bırakılıyorken ve kaç genç kız kendi isteğiyle cinsel birliktelik yaşasa dahi kandırıldığı konusunda hakkını arayamazken…

İlginç…

Hayır yani; her kadın düşük yapabilir, “Tuvalette düşük yaptı”, “Bebeğini tuvalete attı” gibi haber başlıkları da ayrı bir sinir konusu!

Efendim; o tarz bir anormallik olduğunda kadınların alt taraflarında sıkıntı olur ve dolayısıyla ilk gittikleri yer tuvalet olur!

Yani; bile isteye tuvalette düşük yapılmaz!

Tuvalette düşük yapan bebeğini camdan attı diye manşetler “vahşet” başlığı atarken birileri de gömüyor; gömdükleri ne sanıyorsunuz? Doğmuş bebeğin beş aylık halini mi?

Çarşafmış! O çarşaf kızların ailelerinden saklamak için evden dışarı çıkardıkları düşük sonrası kanamaya tanıklık etmiş çarşaf ile birlikte düşürülen bebeğin kan gölü içindeki eser vaziyetteki halidir!

Tutun ki bilerek düşük yaptı: Çok tehlikeli bir şeydir, düşük yapanı ölüme de kolayca götürebilir ki psikolojik durumu ayrı bir konudur.

Kürtaj yasaklanırsa olacağı budur!

Bu arada bu kız ve kız kardeşi gözaltına alınıp, üstelik de hapsi boyladığında delikanlımız nasıl olur da elini ve kolunu sallaya sallaya o adalet merkezinden çıkar?

Aklım almıyor!

Aklım aynı zamanda bu tür haberleri “Vahşet” tarzında yorumlayan haber kaynaklarını da almıyor!

Bir etiği olmalı bu işin; 17 yaşındaki genç kız durduk yerde 23 yaşındaki gençten hamile kalmadı ya!...

23 yaşındaki genç ile 17 yaşındaki kız size ters gelmeyebilir ancak aradaki 6 yaş fark önemlidir!

Sekiz aylık bebek ile on sekiz aylık bebek arasındaki uçurum otuz ve otuz altı yaş arasında kapanır; ama on yedi ve yirmi üç yaş arası altı yaş belirgin bir yaş farkıdır ki o nedenle Avrupa’da yıllar öncesinde bir uygulama vardı: On yedi-on sekiz yaş grubuna yönelik kurs, grup gibi aktivitelere daha üst yaştakileri almamak gibi…

Her yaşın, özellikle çocuk ve ergenlikte, kendine has gelişimlerinin olduğunun bilincidir ve de bir anlamda çocuk ve ergenleri daha üst yaş gruplarının olası beklentilerinden korumak amaçlıdır.

Mesela, sırf kızlarla tanışıp arkadaşlık etmek isteyen yirmili yaşlardaki gençleri, sırf kafalarını karıştırır düşüncesiyle, bertaraf etmektir; zira kendi yaş grubunda olan kız ve erkekler kendilerini birbirlerine gayet iyi ifade ederler ve olan-biten hakkında gayet iyi karar verirler.

Yaş farkı ise genç olanın kafasını karıştırabilir ve karşı taraf istediği şekilde yönlendirebilir…

Sonuç itibari ile bu tarz haberlerin bir çeşit toplum mühendisliği olduğunu düşünüyor ve daha hassas davranılmasını, her an herkesin başına gelebilir, istiyorum.

Suç ve suçlular karışıyor yoksa…

Aman, dikkat edelim!

http://twitter.com/Gulgunkaraoglu

gulgun_2006@hotmail.com

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..