Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '16

 
Kategori
Deneme
 

Suç işleyen çocuğunu kendi elleriyle adalete teslim eden babanın davranışı normal değil

Suç işleyen çocuğunu kendi elleriyle adalete teslim eden babanın davranışı normal değil
 

Sana ait olanı haksız da olsan korur musun? Yani insanların böyle bir hakkı olabilir mi? Katil oğlunu öpen baba hoş görülür mü? Hak ve haklı her daim önde midir? Özel durumlarda adalet duvarına delik açabilir miyiz?

Böyle durumlarla çok karşılaşıyoruz ama nasıl davranılacağını bilmiyoruz. Çıkıp sokağa insanlara “Suç işleyen çocuğunuzu kendi elinizle teslim eder misiniz?” diye soralım.

İşin doğruluğunu yanlışlığını bir yana bırakalım, sizce nasıl cevaplar alırız? Valla ben bilmiyorum; teslim ederim diyen de olur, etmem diyen de.

Suç işleyen çocuğunu adalete teslim etmeyen(hatta saklayan, kaçıran) babanın davranışını kabul etmeyebiliriz ama anlamak lazım. Çocuğunuz suçlu. İdam edilecek. Kendi elinizle teslim eder misiniz? Hapis cezası olsa belki diyorsunuz değil mi?

Hayatta böyle durumlarla karşılaşabiliriz. Arasın bulsunlar tamam ama çocuğumuzu ihbar ettik yahut kendi elimizle teslim ettik; hiç normal değil.

Kanun bile normal görmez böyle bir şeyi. Bu şekilde adalete yardımcı olunmaz. Kanın canın senin ya! Bana ne adalet benim sorunum mu?  Bu sözleri pek içten söylemiyoruz ama adaletin kanımız canımız üzerinde tecelli etmesi de hoşumuza gitmez.

Dedik ya en kötüsü arasın bulsunlar, gözüm görmesin, alsın götürsünler, niye kendi elimle teslim edeyim!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..