Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '09

 
Kategori
Kitap
 

Sue Graft gerilimin 'G' si

Sue Graft gerilimin 'G' si
 

SUE GRAFTONGERİLİMİN G Sİ

Sue GRAFT İnandığı tarzda kitapları yazmakta ustalaşmış olan yazar. Ayrıntılara dikkat etmesi rahat ve anlaşılır dili, fazla kafa kurcalayıcı karakterlere yer vermemesi dilini daha da sadeleştiriyor. Ayrıca karakterlere odaklandığında başka her şeye sağırlaşan zihni, keskin gözlemleriyle hikaye anlatmadaki yeteneğiyle Graft’ an eleştirmenlerinde takip ettigi bir yazardır.

Yazarımızın tipine baktığımızda cinayet romanları yazdığına kesinlikle inanmadığım 60lı yaşlarda bir insandır.

Sue Graften 1982 de hikayelerini yazmaya başladığı ve onu üne kavuşturan harfli eserlerin kahramanı Kinsey Milhone.Sue nin en tanınmış kahramanıdır. Hatta kinsey milhone i yaratırken kendisinden de ilham aldığını söylüyor.

Diyor ki: “ sadece Kinsey bana göre çok daha genç, cok daha akıllı ve cok daha zayıftır.”

Dedektifi kinsey milhone 33 yaşında, boşanmış serbest çalışan bir kadın 21 yaşında polis akademisinden mezun oldu. Bir sure polislik yaptı ancak polislik mesleğinde aradığını bulamadığından buradan ayrılarak bir dedektiflik bürosu açtı. Asi ve uzlaşmaz bir karakter kinsey milhone. Giyim konusunda ise zevksiz 1, 60 boylarında 60 kiloluk bir kadın.

Hikayemizde aşk, cinayet ve gerilim kokusu kitabı surekliyici bir hale getirmiş. Sıkılmadan okuyacağınız bir eserdir. Hatta şöyle ki Sue Graft ‘ın eserleri gerçek hayattan esinlenerek yazıldığı için mutlaka size uyumlu bir eserini bulacağınıza eminim yazımın başında da belirttiğim gibi yazarımızı ün’ e kavuşturan eserleri alfabemizin a harfinden başlayarak son olarak Tacizin T sine kadar devam etmiştir. Hatta hatırlamadığım diğer bir ayrıntı ise albeyi bitirdikten sonra AA olarak kitaplarını yazmaya devam edeceğini okumuştum.

02 OCAK 2009Seda KARAGÜLMEZ

 
Toplam blog
: 27
: 2069
Kayıt tarihi
: 14.08.06
 
 

İzmir doğumluyum ama tamamen bir Çanakkale aşığıyım. Herkesin hayatı bir öyküden oluşuyor ve ben ..