Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

Süleyman Seba’yı, Aziz Yıldırım’ı seviyoruz... Ve ... Özlüyoruz!

Süleyman Seba’yı, Aziz Yıldırım’ı seviyoruz... Ve ... Özlüyoruz!
 

“Beşiktaş taraftarını bekliyoruz”

Bu, Fenerbahçe taraftarının Fenerbahçe-Mersin İdmanyurdu maçında açtığı pankart.

Çağrı üzerine Fenerbahçe, internet sitesinde resmi çağrı yaptı; Beşiktaş taraftarı pazar günü Saracoğlu’nda konuk olacaklar. Bu çağrı, "futbol çığırtkanları"nın, futbolseverlerin birbirine düşman edilme yolunda fırsat kollayanların pek de hoşuna gitmemiştir. Çünkü kimileri istiyor ki, düşmanlık sürüp gitsin...

Kargaşadan uzak bir ortamda “çığırtkan”ların işi biter; çıkardıkları ses/ler, “cızrtı”dan öteye gitmez.

Pili biten kumandanın işlevini yitirmesi gibi...

*****

“Konuk taraftar” yasaklaması, futbolunun güzelliğine/ görselliğine/ ruhuna aykırıdır. Olay çıkıyor/ çıkar kaygısıyla getirilen yasaklar, ”Şu okullar olmasa maarifi ne güzel idare ederdim” demeden farkı yoktur.

Pazar günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'na gelecek Beşiktaş taraftarının taşkınlık yapacağını, çevreye zarar vereceğini kim düşünmek ister?

“Samsun dönüşü BJK’lı taraftarlardan sürpriz pankart”  başlıklı haber/ açıklama, sorunun yanıtının “yapmaz”, “vermez” olacağının gösterir nitelikte.

Haber, Fenerbahçe’nin internet sitesinde yer alıyor. Habere göre,  “Samsunspor ile deplasmanda oynadığı maçın ardından, dün akşam geç saatlerde İstanbul’a dönen Fenerbahçe kafilesini, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir grup Beşiktaşlı taraftar” karşılıyor.

Futbolcular karşılarında, üzerinde Beşiktaş’ın efsanevi futbolcu ve başkanı Süleymen Seba ile Fenerbahçe Aziz Yıldırım’ın resimlerinin yer aldığı dev bir pankart buluyorlar.

Geçen hafta Fenerbahçe tribünlerinden yankılan çağrı, Beşiktaşlı taraftarın havaalanındaki karşılama jestiyle, bir bakıma “dostluk mesajı”na dönüşmüş oluyor.

(Kimi taraftarların tavrı, kuşkusuz, genelin sesi değildir; bazen de tepkiyle karşılanabilir. Ancak, böylesi tavırlar, “mesaj” verme açısından önem taşır. Şike iddialarının gündeme oturduğu günlerde birkaç Galatasaraylı taraftar, Fenerbahçeli futbolcuları Topuk Yaylası’nda ziyaret etti. Bu, medyada Galatasaray’ın desteği olarak yorumlandı. TFF Olağanüstü Toplantısı’nda Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in “Fenerbahçemiz” demesi, bırakın sıradan taraftarı, aklı başında sayılan gazetecilerin bile tepki göstermesine yol açtı. Hızını alamayanlar, Demirören’i istifa çağırdılar. O bakımdan havaalanındaki karşılamayı, kendilerini Saracoğlu’na çağıran taraftar adına bir “jest” olarak düşünmekte yarar var.)

Dev pankarta ne mi yazılı?

"Beşiktaşlılık şampiyonluk değildir, kupa değildir. Beşiktaşlılık bir sevdadır, bir aşktır, bir duruştur. Yöneticilik, gençlerimize sahip çıkmaktır. Yöneticilik, sadece profesyonel futbol takımına para harcamak değildir.Yöneticilik, 9 branşta 2800 sporcuya hizmet edip isimlerini bile tek tek bilmektir. İşte o yüzden Süleyman Seba’yı, Aziz Yıldırım’ı seviyoruz... ve ...özlüyoruz. Beşiktaşlılar"

Pankartı kim hazırtlattı?

*****

Futbolda eski güzellikleri/ dostlukları özleyenler...

Gün geldi, birbirinden uzak düştüler, maçlarda birbirlerini “düşman” gördüler...

Gördüler de gördüler...

Kim kazandı?

Yitiren varsa, mutlaka bir kazanan vardır; kuşkusuz onlar da gerçek taraftarlar değildir.

Futbolda takımlar “bir”, “üç” puan kazansın ya da yitirsin, bunlar bir yana, sonuçta dostluk kazansın!...

İyi seyirler!...

TURGUT ÇELİK/ Mersin

 

 

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..