Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '09

 
Kategori
Futbol
 

Süper Kupa Beşiktaş'ın!

Süper Kupa Beşiktaş'ın!
 

spor3.com


Yıllar öncesiydi… Cumhurbaşkanlığı kupası ve Başbakanlık Kupası iki sezon arasının boşluk dolduran heyecanlarıydı. Büyüğünü şampiyonlar, diğerini ikinciler oynardı. Lig ve zamanın Federasyon Kupasında… Herhangi bir kupayı kıl payı kaçırmış takım için bir teselli kupası idi Başbakan’ın verdiği yılsonu ikramiyesi.

Yıllar Başbakanlık Kupası’nı mazinin müzesine kaldırırken, Cumhurbaşkanlığı Kupasını da Avrupa’daki muadilleri gibi Süper Kupa adıyla sahneye sürdü.

Süper Kupa Lig ve Kupa şampiyonları arasında oynanıp sezonun en büyüğünü belirleme gibi bir misyonun da sahibi aslında. Hoş Türkiye Kupası’nın sahibi bu kupayı da alsa dahi sadece nicelik bakımından daha büyük olur ancak. İki kupa sahibi yani… Şampiyon değil asla.

Geçtiğimiz sezonun çifte şampiyonu Beşiktaş biraz kafaları karıştırmadı değil açıkçası. Format ve statü açık:

“Madde 4 - Kupaya Katılım

(1) Süper Kupa müsabakası, Turkcell Süper Ligi’ni 1.sırada (Şampiyon) tamamlamış takım ile Türkiye Kupası’nı kazanmış olan takım arasında oynanır.

(2) Bununla birlikte Turkcell Süper Lig’i 1. (şampiyon) tamamlamış kulüp, aynı zamanda Türkiye Kupası’nı da kazanmış ise; Türkiye Kupası’nda final oynayan takım Süper Kupa’ya katılır.” (Kaynak:TFF)

Beşiktaş’ın önde giden unvanı lig şampiyonluğu ise rakibi kupa ikincisidir.

Kurallar böyle diyor ama mantık asla.

Bir yanda ligi ve kupayı şampiyonlukla bitirmiş bir Beşiktaş, karşısında ise lig dördüncüsü (rakamla 4) ve Kupa ikincisi (rakamla 2) Fenerbahçe. Bu iki takımdan kazananı sezonun süperi mi olacak yani? Yani Fenerbahçe yenerse, Süper Kupa’nın sahibi mi olacak? Sezonun en büyüğü Fenerbahçe mi diyeceğiz?

İşin dikkate şayan tarafı da kupa maçının bir sonraki sezonun öncesinde oynanmasıdır. Yani bir önceki sezonun süper(!) takımı sahada yok ise yeni sezonun süper(!) takımı önceki sezonun Süper Kupası’nı alacak.

Neyse sözün özü; bu kupa Beşiktaş’ın hakkıdır ve statü gereği Fenerbahçe de bu maça çıkacaktır.

Temennimiz sezonun flaş takımı Beşiktaş’ın herhangi bir kazaya uğramadan tulum çıkarmasıdır.

"Süper Kupa Fenerbahçe'nin" 03.08.2009
http://blog.milliyet.com.tr/Super_Kupa_Fenerbahce_nin!/Blog/?BlogNo=194992

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..