Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '08

 
Kategori
Güncel
 

Şüpheci bir aklın yolculuğu-I

Şüpheci bir aklın yolculuğu-I
 

Neden acaba her şey bir anda hızlı bir şekilde sonuçlandırıldı? Tabii çok beklendi bu adımlar için ama yine de o kadar beklemeye rağmen bu kadar kısa sürede acele bir şekilde hemen hoooop oylamalar yapıldı, kanun çıkarıldı.

Toplumun her kesimine güvence verecek ve sigorta görevi görecek bir takım kararlar neden alınmadı? Mesela insanlara seçim hakkı verilmeli denerek, “18 yaşına kadar kapanma empoze edilmemeli ama sonrasında eğer kişisel nedenlerle isteniyorsa kişi o zaman seçimini yapar” ya da “temel eğitimde bireyler kapanmayacak ve bu aynı şekilde devlet dairelerinde de uygulanacak ”gibi şartlar konulamaz mıydı? Bu kadar acele neden...hem de anayasa değişimi yapılacak bir konuda? Ve toplumu bu kadar gerecek bir adım neden hiç tereddütsüz atıldı?

Orta okul zamanlarımdan hatırlarım...bugün türban adı verilen örtü/tarz ve diğer tamamlayıcı unsurları sadece imam hatip lisesine giden öğrencilerde görürdüm. Acaba bu bir tesadüf müydü? (Tıpkı bugün giyim özgürlüğü diyenlerin de aynen giyinmeleri gibi.) Neden kapanma bir üniforma gibi tek bir biçimde şekillenmeye başlandı?...Yoksa seçme imkanı mı yok? Giyim özgürlüğü diyenler neden tek tip giyınmeyi tercih ediyorlar?...çeşitlilik daha iyi olmaz mıydı?

Bir de kadınları bu kadar ilgilendiren bir konuyu neden erkekler daha bir hararetle tartışmaktadır bu da başka bir soru?

 
Toplam blog
: 237
: 1302
Kayıt tarihi
: 06.08.07
 
 

Biyolojinin son yıllarda, özellikle son 10 yılda içeriğinin yoğun bir şekilde moleküler düzeye inmes..