Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '13

 
Kategori
Dünya
 

Suriye'ye saldırı Üçüncü Dünya Savaşını başlatır mı?

Suriye'ye saldırı Üçüncü Dünya Savaşını başlatır mı?
 

Yandaki resme dikkatlice bakılınca, bu resmin bize de zararının dokunacağını görmemek için bakar kör olmak gerekiyor.

Türkiye’nin yıllardan beri istediği bir türlü ikna edemediği bazı batılı ülkeler, nihayet Türkiye ile hareket etmeye karar vermişler gibi görünüyor.

Başta Fransa, İngiltere ve ABD, Suriye’deki sözde kimyasal silah kullanmayı bahane ederek saldırı için zemin yokluyorlar.

Bu arada Birleşmiş Milletleri de devreden çıkartıp, birkaç ülkeyle birlikte İsrail’in geleceği için Suriye’ye saldırının planlanmaya başladığı görülüyor.

Suriye’deki kimyasal silahın kullanılıp kullanılmadığı, kullanıldıysa kimin kullanıldığı belli değil. Ayrıca Suriye ordu kaynakları, muhaliflerin bir tünelde Suudi Arabistan menşeli kimyasal silahların (Gazların) bulunduğu iddia edildi. Yalnız bu iddiayı kimse ciddiye almadı.

Tıpkı Vietnam’da, Irak’ta olduğu gibi asparagas haberlerle bir saldırı düzenlenecek gibi görünüyor. Daha önceki asparagas haberlerle Vietnam’da 1.5 milyon, Irak’ta daha fazla olduğu tahmin ediliyor, üç milyonun üzerinde insan öldüğü bilinen bir gerçek. Şimdi Suriye’de böyle bir katliama girişilecek gibi görünüyor.

Rusya ve Çin’e rağmen böyle bir girişimde bulunulabilir mi?

Tıpkı, fillerin tepişirken ezdiği çimler gibi, böyle bir saldırı gerçekleşebilir ve bu saldırıyla yeni üretilen silahlar Suriye ve bölge ülkeleri üzerinde denenebilir.

Böyle bir saldırıdan en fazla zararı bölge ülkeleri görür. Bunların başında biz geliyoruz, İsrail, Lübnan ve diğer körfez ülkeleri böyle bir saldırıdan hem ticari, hem manevi hem de insani zarar görür.

Biz ülke olarak Suriye’deki çatışmalarla ilgili bu güne kadar onun üzerinde can kaybına maruz kaldık. İşte Ceylanpınar ve sınırdaki diğer ilçelerimiz, köylerimiz!

Bu arada Suriye ile uğraşmamızın ekonomik boyutu var. Sayın Başbakan Rize konuşmasında açıkladı. Suriye’den gelen mülteciler için bugüne kadar 2 milyar dolar harcamışız.

Bu para ile neler yapılabileceğini herkes üç aşağı beş yukarı tahmin edilebilir.

Harcanan bu paranın nereden geldiğini merak ederken, merakımızı Beşar Esad’ın açıklamaları giderdi. İlk iki yıl Para Katar’dan gelmiş, şimdilerde ise Suudi Arabistan’dan geliyormuş.

Netice?

Ufukta yine bir katliam görünüyor. Ucunda üçüncü dünya savaşı olma olasılığı dâhil! 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..