Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '17

 
Kategori
Güncel
 

Suriyeliler fazlalık değil, say ki Almanya'daki Türk işçileri yurda döndü

Suriyeliler fazlalık değil, say ki Almanya'daki Türk işçileri yurda döndü
 

Konuya böyle de bakabiliriz; 3 milyon Suriyeli mülteci bize geldi, 3 milyon da biz Almanya’ya yolladık; onların yerine geldi diyelim.

Bir türlü kabullenemedik… Bu durumdan biz de rahatsızız, Suriyeliler de… İşte bu kabullenememe halinin biraz törpülenmesi için işte böyle olayı yumuşatıcı örnekler verebiliriz.

Sonuçta toprağımızı alıp yerleşmediler. Zorla ülkemize de girmediler, biz açtık onlara kapıyı. Elbette ki Almanya’daki Türk işçileriyle durumları kıyaslanamaz ama en azından sayısal olarak ülke nüfusu değişmemiş oluyor. Bir an için Türk işçilerinin Almanya ya gitmediğini düşünelim.

“Ne alakası var Korkut, Türk işçilerini Almanya kendisi istedi. Ayrıca işçilerimizin Alman ekonomisine katkıları var”.

Büyüyen bir Türkiye varmış (öyle diyorlar) Suriyeli mülteciler de çalışır bizim ekonomimize katkıda bulunurlar. Yani fazla bir nüfustan bahsedemeyiz. Türk işçileri Almanya’ya gitmeselerdi (ya da yurda dönseler) nüfusumuz yine aynı olacaktı. Almanya’daki işçilerimizin yerine Suriyeli mülteciler geldi.

“Peki, Korkut bir de bu halde olur ya(zaten hükümetlerin arası iyi değil) Almanya’daki 3,5 milyon soydaşımız dönerse ne olacak?”

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..