Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '17

 
Kategori
TV Programları
 

Survivor çaptan düştü! reytingleri eskisi gibi değil!

Survivor çaptan düştü! reytingleri eskisi gibi değil!
 

Survivor eskisi gibi ilgi görmüyor!


Survivor Türkiye 2017 bu sene ilk başlarda yüksek reyting oranları almıştı ama zaman geçtikçe dizi ve yarışma programlarının gerisine düştü. Yarışma 5 li reyting oranlarına kadar geriledi! Bazı günlerde reyting sıralamasında 6. Sıralara kadar gerileyen yarışma son aldığı reyting ile Survivor devri bitiyor mu ? dedirtti!

Yarışma son bölümü ile Total de : 5.21 reyting ile 6. Ab de : 5.45 reyting ile 4. Sırada yer alabildi. Share oranları ise ciddi anlamda eskisine göre düşüşte. Son bölümü ile genel olarak 12 share almış.

Yarışmanın reyting kaybetmesinin en önemli nedeni gözlemime göre yarışmadaki yarışmacılar ve yarışmadaki oyunların ilgi çekmemesi.

Mesela Survivor da kısa gözlemlerime göre oyunlarda nedense hep atış kısımları koyuyorlar. Bu da izleyiciyi sıkıyor. Basketbolcu olan ünlüleri yarışmacı olarak seçseymiş keşke sayın Acun Ilıcalı!

Yarışmacılara gelecek olursak her sene aynı tip insanlar var galiba. Yarışmada farklılık görelim…

Örneğin Adem, Erdi gibi insanlar her sene var mesela ?

Bu seneki yarışmacıların albenisi çok fazla yok bence daha iyi bir yarışmacı kadrosu olmalıydı.

Mesela yarışmada tüm yarışmacılar rol kesiyor gözlemlerime göre şuan yarışmada en kurnaz ve en iyi rol kesen isim Adem…

Bir beyin özürlü bile bu yarışmadaki insanların rol kestiğini anlayabilir. Doğallık bu sene sıfır. Herkes sanki kameralara rol kesiyor…

Yarışmanın en iyileri gözlemlerime göre ise şöyle :

Erkeklerde:

1 -Ogeday

2-İlhan Mansız

3- Serhat Akın

Kızlarda :

1 – Sema

2- Elif

 Yukarıdaki isimler bariz bir şekilde diğer yarışmacıları benim gördüğüm kadarıyla eziyor…

Survivor da bana en itici gelen isimler Adem, Sabriye, Berna, Elif, Furkan, Serhat…

Görüldüğü gibi Survivor 2017 kadrosu çok parlak değil bence…

Survivor bence artık çaptan düşmeye başladı insanlar sıkıldı yarışmadan… Senelerdir süren yarışma eğer önümüzdeki senelerde daha iyi yarışmacılar bulmaz ve her oyunda atış olayı gibi insanları sıkan olayları düzeltmezse bu günlerini bile mumla arayacak gibi duruyor.

Survivor sanırım haftanın 6 günü yayınlanıyor. Saat 20.00 dan 00.30 lara kadar genel olarak devam ediyor. Bunun dışında Tv8 de yarışma için yapılmış özel yorum programları da var.

Yani sabah akşam Tv8 de Survivor var aylardır. Kanalın adını değiştirseler olur bence Survivor TV falan olsun.

Ben Tv8 kanalının büyük bir düşüşe geçeceğini düşünüyorum önümüzdeki yıllarda sadece Survivor ile bir kanal nereye kadar ayakta kalacak yani ?

Survivor bana göre eğlenmek için sıkılınca arada yarışmaları açıp izlenebilecek bir program. Ötesi asla benim için olamadı olamaz da zaten…

Acun Ilıcalı çok başarılı bir Televizyoncu ama artık bence kanalını rayına oturtması ve sadece Survivor'a bel bağlaması gerekiyor. Tv8 diğer kanallarla tam anlamı ile rekabet etmek istiyorsa Survivor dan çok daha fazlasını yapmalı…

Keşke ülkemizde böyle insanların zamanını çalan ve bir görevi olmayan yarışmalar gereksiz diziler yerine dünya standartlarına uygun diziler çekilse, kaliteli belgeseller yayınlansa ve Televizyonlarda biz yabancı ve yerli sinemanın en üst kalitede olan filmlerini izlesek...

Ama nerede sıradanlaşmış yarışmalar ve senelerdir birbirinin kopyası diziler var ekranlarda…

Çetin Kaya

Mail : Cetinbahba@outlook.com

 
Toplam blog
: 449
: 1506
Kayıt tarihi
: 31.01.14
 
 

Şuanda Turizm İşletme Fakültesinde okuyorum.Endüstri Teknik Ve Meslek lisesi mezunuyum. Ufak mana..