Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '12

 
Kategori
TV Programları
 

Survivor'da Nihat Hasan'ı neden korudu?

Survivor'da Nihat Hasan'ı neden korudu?
 

Survivor'de oyunların en başarılı iki yarışmacısı Nihat ile Hasan....


Survivor Ünlüler Gönüllüler'de bu hafta dokunulmazlık oyununda yarışmaların kuşkusuz en başarılı 2 isimi Hasan ve Nihat finale kaldı. Nihat finalde Hasan'ı yenmeyi başararak dokunulmazlığın sahibi oldu. Ama Nihat sonra Hasan'ı koruma altına alarak herkesi şaşırttı.

Survivor'da bu sene yarışmalarda Hasan ile Nihat rekabeti yaşanıyor. Grup yarışmalarında sürekli bir birleri ile yarışan ikili adalar birleştikten sonrada rekabeti devam ettiriyor. Adalar birleştikten sonra toplam 6 dokunulmazlık oyunu oynandı ve bu oyunların 3'ünü Hasan 3'ünü de Nihat kazandı. Bireysel dokunulmazlığı şu ana kadar bu 2 yarışmacıdan başka kazanan olmadı. 

İşte böyle bir rekabet içersinde olan 2 yarışmacı bu hafta dokunulmazlık sembolünde rakiplerini geçerek finale kaldılar. Finalde 3 sembol sahibi olarak zaten dokunulmaz olan Nihat, Hasan'ı yenmek için yoğun bir gayret harcadı ve finalde 3 - 0 kazanmayı başardı. Nihat'ın bu gayretini herkes Hasan dokunulmazlık sahibi olmasın düşüncesiyle yaptığını düşünürken; zaten dokunulmaz olan Nihat'ın bu sebeple bir arkadaşını koruması istendi. Nihat'ın bu hakkını Hasan'dan yana kullanması herkesi şaşırttı.

Ancak Nihat Ünlüler ve Gönüllüler birleştikten sonra ''Konseylerde Hasan'ı yazmayı hiç düşünmüyorum.Çünkü onu kendime rakip olarak görüyorum ve onunla yarışmak çok hoşuma gidiyor'' demişti. Gerçektende Nihat daha ilk konseyde Hasan'ın kendisinin adını yazmış olmasına rağmen onun adını hiç yazmadı. Ada yaşamı içersinde de onunla iyi diyaloglar kurmaya dikkat etti. Nihat kazandığı ödül oyunlarında da rakiplerine hep saygı duydu. Kim kendisiyle finale kaldıysa hiç bir pazarlık yapmadan ödüle onu götürdü. O yüzden Nihat'ın yarışmayı, rekabeti ve rakiplerine olan saygısını bilenler bugün Hasan'ı korumasına hiçte şaşırmaması gerekiyordu. Zaten koruma altına alırken de '' Final 4'lüsünde görmek istediğim ve onunla yarışmaktan hoşlandığım, zevk aldığım, heycan duyduğum, Hasan arkadaşımı  koruyorum'' demesi herşeyi açıklıyor olsa gerek.

Peki Nihat'ın bu davranışı neden şaşırtcı? Aslında bu sorunun cevabı en büyük rakibi olarak gördüğü Hasan'da gizli. Çünkü Hasan hiç bir zaman Nihat gibi davranmadı. Daha ilk oylamada rakip olarak gördüğü için Nihat'ın adını yazmıştı. Gönüllüleri sırayla koruyacağım demiş olmasına rağmen ''İyi Gözlemciyim' kelimesine sığınarak daha önce Cevher ve Begüm'ü koruyup sıra Hayim'deyken tekrar Cevher'i koruyarak sözünde durmamıştı. Hasan belli etmese de gizliden gizliye bir hesap kitap içersinde oldu hep. Cevherle yarışmanın başından  itibaren konseylerde aynı kişiyi yazmaları da bunun en büyük göstergesi olsa gerek. Ödül oyunlarında ise daha önce Serhat ve Cevher ile birlikte 3'lü koalisyon misali hangimiz kazanırsa  birbirimizi ödüle götürelim diye pazarlık yapmıştı. Son sembol oyununda ise aynı pazarlığı Begüm'le yaptı. Oysa Nihat hiç kimseyle pazarlık yapmadan finaldeki arkadaşı kim olursa olsun götürmüştü. İşte Hasan'ın bu davranışlarına rağmen Nihat'ın onu rakip görüp konseyde adını yazmak bi yana onu koruması bir erdemlik olarak nitelendirilebilinir.

Survivor'da Nihat'ın en güçlü rakibi Hasan'ı koruması büyük yankı buldu. Kimi Nihat'ın yaptığını doğru bulurken bu davranışa anlam veremeyenlerde yok değildi. İşte o yorumlar:

 Bitimine 2 hafta kala, fırsat bu fırsattır demeyerek, en güçlü rakibi Hasan'ı koruyan Nihat Altınkaya adamın dibidir.

Delikanlı Nihat en güçlü rakibi Hasan’ı korudu. Survivor Nihat hak ediyor.

Nihat bugünkü hareketiyle Survivor olmuştur, yarışmayı kazanmıştır. Nokta.

 Nihat yine sağduyulu ve adil davrandın. Helal sana.

Nihat ALTINKAYA = ADAM... Ve Şampiyon Nihat'tır benim gözümde...

Nihat favorimsin ama insan en büyük rakibini korumaya alınır mı be? Yarışmada olduğunu unuttun...

Nihat’ın mantık diye bir şeyi yok!

Nihat adamlık konusunda gövde gösterisi yaptı.

Nihat'ın yaptığını çok az insan yapar en büyük rakibini koruma altına almak cok ciddi bir özgüven gerektirir helal olsun.

Nihat’ın ne kadar adaletli bir insan olduğunu en büyük rakibi Hasan’ı korumasından anlayabiliriz bence.

Hani adam gibi adam tabiri kullanılır ya pek çok kere. Survivor Nihat tam olarak bu kalıba uygun bir adam. En büyük rakibini koruma altına aldı.

Yalnız eğer Nihat‘ın karısı olsaydım herhalde bir daha âşık olurdum, özellikle bugünkü hareketiyle helal...

Nihat’a çok uyuz oluyordum ama adam gerçekten büyükmüş. Adamımsın bundan sonra Nihat! 

Ben koyu Hasancıyım ama şu noktadan sonra büyük ödülü Nihat kazansa da helali hoş olsun, o kadarda delikanlı çıktı Nihat.

Nihat centilmen bir sporcu… Biraz tribünlere de oynamış oldu ama Hasan'ı seçmesi şık hareket.

Survivor’da Nihat güçlü Rakibi Hasan'ı koruma altına alarak nasıl bir delikanlı olduğunu gösterdi. Helal sana ve bütün güzel yüreklere!

Nihat adamımsın falan ama şuan sana çok kızdım nasıl o Hasan’ı koruma altına alırsın ya. Adam hep 4 ayak üstüne ohhh.

Nihat sen gerçekten çok büyük adammışsın ya! adam en büyük rakibini sırf yarışmayı sevdiği için korudu. Tam bir Survivor! 

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..