Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '12

 
Kategori
TV Programları
 

Survivor'ı neden Nihat kazandı?

Survivor'ı neden Nihat kazandı?
 

Nihat oyunlardaki başarısını karakteriyle de birleştirerek Survivor'de şampiyon olmayı başardı.


Survivor Ünlüler - Gönüllüler'de bu sezon yarışmanın en başından beri Hasan - Nihat çekişmesi yaşanmıştı. Sonunda beklenen oldu ve son 2'ye Hasan ve Nihat kaldı. Halk oylamasında SMS'i kazanan Nihat yarışmanın kazananı oldu.

Survivor'de oyunlarda en başından beri Hasan - Nihat çekişmesi yaşandı. Özellikle takım yarışmalarında    Nihat başarısıyla takımına ödüller kazandırmasıyla dikkat çekmişti. Adalar birleştikten sonra bireysel oyunlarda ise Hasan daha çok dikkat çeken isim oldu. İki yarışmacının birbirleriyle yarıştıkları yarışlarda nefes kesti. Tam65 kez karşı karşıya gelen ikiliden Hasan 33 - Nihat ise 32 yarış kazanarak başabaş ve eşit denilebilecek bir mücadele içersindeydiler. 

İşte bu durum içersinde ikili final için halk oylamasına kaldılar ve yapılan SMS oylamasını Nihat kazandı. Peki Nihat neden kazandı? Yada diğer bir tabirler Hasan neden kaybetti?

Öncelikler şunu belirtmek gerekir ki Hasan finale hiç SMS'e kalmadan geldi. SMS bir yana konseylerde bir kere bile olsun adı yazılmadı. Çünkü Hasan yarışmanın başından itibaren yarışmacıları kendine muhtaç etti. Sabah erkenden kalkarak onların tüm ihtiyaçlarını karşıladı. Onların yiyecek ve barınak ihtiyaçlarının kaşılarken onlardan yardım bile istemedi. Böylece yarışmacılar bilinç altlarında Hasan'a karşı kendilerini muhtaç ve mahcup hissettiler.  Bu sebeple de sadece onun adı konseylerde yazılmadı.

Nihat ise yarışmada hiç bir strateji uygulamadı. Haksızlık gördüğünde bu kime yapılırsa yapılsın hatta Hasan'a bile yapılsın hemen tepkisini gösterdi. Bu yarışmacı arkadaşları tarafından agresif gibi görünmesine rağmen halk tarafından bir dik duruş olarak algılandı.  Nihat'ın halkın gözüne girmesinde vurucu nokta ise zaten dokunulmazken Hasan'ı yenerek ''onu rakibim olarak görüyorum. Onunla yarışmak beni çok heycanladırıyor. Bu yüzden Hasan'ı koruyorum'' demesi oldu.

Survivor'de yarışmayı kazanmanın 3 yolu var. 1.si oyunları kazanmak. 2.si adadaki arkadaşlarınla iyi geçinmek. Hasan bu ikisinde de başarılıydı diyebiliriz. Ama 3. ve en önemlisi de halkın beğenisini kazanmak. İşte burada Nihat doğallığıyla bunu başardı. Finaldeki 3 SMS'e de çıkmasına rağmen Pazar günü Begüm'ü, Pazartesi günü Anıl'ı ve salı günkü finalde de Hasan'ı halk oylamasıyla eleyerek hakkıyla  yarışmanın 1.si oldu.

Survivor'de oyun kazanmak tabiki de önemli. Ancak oyun kazanırken de hiç bir arkadaşı üzerinde strateji kurmadan, haksızlıklara karşı herkese eşit mesafede davranmak halkın beğenisini kazanmayı sağlıyor. Bunu başararak 1.liğe ulaşan Nihat'ı tebrik ediyoruz.

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..